Prajitura cu crema de vanilie si caramel

de babi5 in Prajituri, 1 Oct 2013 | 5108 vizualizari

 

Este un fel de Petre Roman dezmembrat,care produs finit este un deliciu .am folosit o tava ...(.vesnica mea tava )45/35 cm .. si din acest motiv cantitatea de materie prima este mai mare .. dar si rezultatul finit asisderea ..

 

INGREDIENTE

  • 17 oua
  • 800 gr zahar
  • 21 linguri de faina
  • 300 gr margarina rama
  • 3 budinci de vanilie
  • 5 plicuri zahar vaniliat
  • 1 praf de copt
  • 1 l lapte
  • 50 gr zahar praf cu aroma vanilie
  • 6 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si caramel:

Ne trebuiesc trei blaturi si pentru a le prepara procedam astfel :


Intr-un castron separam galbenusurile de albusuri, apoi frecam galbenusurile cu 7 linguri de zahar si cu un zahar vaniliat pina devine cremos spre albicios ,apoi albusurile le batem cu 2 linguri de apa si un virf de cutit de sare pina se intaresc bine.


incorporam albusurile in galbenusuri usor cu o spatula de lemn apoi adaugam 7 linguri de faina amestecate cu putin praf de copt .


faina o adaugam usor in ploaie si mestecam de jos in sus usor ,apoi punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt apoi introducem tava in cuptorul in prealabil incins la 180 gr.


repetem operatiunea si cu celelalte 2 blaturi .


Apoi intr-o cratita punem o cana de 250 gr zahar la caramelizat ,dupa care cu caramelul obtinut ungem doua blaturi pe partea care a stat in tava ,lasam sa se raceasca si trecem la prepararea cremei .


Intr-o oala cu fundul dublu( ca sa nu se prinda laptele ) punem 800 ml lapte,12 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vaniliat si lasam sa fiarba mestecind din cind in cind.


Intre timp intr-un castron punem doua galbenusuri cu 2 linguri de zahar si le frecam bine pina devin cremoase.


Adaugam praful de budinca si 200 ml lapte rece si mestecam bine pina se dizolva budinca ,apoi o turnam peste laptele clocotit si amestecam incontinuu sa nu faca cocoloase .


Lasam sa clocoteasca 5 min . apoi dam la o parte si lasam sa se raceasca dar nu in totalitate.


Putin calduta o mixam cu margarina Rama pina devine o crema pufoasa.


Luam primul blat cu caramel, asezam jumatate din crema, apoi punem cel de-al doilea blat cu caramelul in sus, asezam si restul de crema apoi punem cel dea-l treilea blat peste care punem zahar pudra cu aroma de vanilie.


Lasam prajitura 5-6 ore ca zaharul caramel sa se topeasca si sa insiropeze bine blaturile.


Apoi putem sa o taiem cum dorim .


Daca o putem lasa pina a doua zi cu atit mai bine , se tine intr-un loc racoros,nu in frigider,pina se topeste caramelul .


Apoi se poate pune in frigider.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nu se pune in frigider prajitura pina se topeste caramelul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

COMENTARII (33)

babi5 1

02.10.2013, 13:19

Ela68 este o bunatate

MonaMimi 1

02.10.2013, 17:29

o bunatate de prajitura o trec la favorite

babi5 1

02.10.2013, 17:44

mon sa o faci atunci cind o sa-ti permita timpul si nu o sa-ti para rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34