Prajitura cu crema de vanilie si caramel

de babi5 in Prajituri, 1 Oct 2013 | 5694 vizualizari

 

Este un fel de Petre Roman dezmembrat,care produs finit este un deliciu .am folosit o tava ...(.vesnica mea tava )45/35 cm .. si din acest motiv cantitatea de materie prima este mai mare .. dar si rezultatul finit asisderea ..

 

INGREDIENTE

  • 17 oua
  • 800 gr zahar
  • 21 linguri de faina
  • 300 gr margarina rama
  • 3 budinci de vanilie
  • 5 plicuri zahar vaniliat
  • 1 praf de copt
  • 1 l lapte
  • 50 gr zahar praf cu aroma vanilie
  • 6 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si caramel:

Ne trebuiesc trei blaturi si pentru a le prepara procedam astfel :


Intr-un castron separam galbenusurile de albusuri, apoi frecam galbenusurile cu 7 linguri de zahar si cu un zahar vaniliat pina devine cremos spre albicios ,apoi albusurile le batem cu 2 linguri de apa si un virf de cutit de sare pina se intaresc bine.


incorporam albusurile in galbenusuri usor cu o spatula de lemn apoi adaugam 7 linguri de faina amestecate cu putin praf de copt .


faina o adaugam usor in ploaie si mestecam de jos in sus usor ,apoi punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt apoi introducem tava in cuptorul in prealabil incins la 180 gr.


repetem operatiunea si cu celelalte 2 blaturi .


Apoi intr-o cratita punem o cana de 250 gr zahar la caramelizat ,dupa care cu caramelul obtinut ungem doua blaturi pe partea care a stat in tava ,lasam sa se raceasca si trecem la prepararea cremei .


Intr-o oala cu fundul dublu( ca sa nu se prinda laptele ) punem 800 ml lapte,12 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vaniliat si lasam sa fiarba mestecind din cind in cind.


Intre timp intr-un castron punem doua galbenusuri cu 2 linguri de zahar si le frecam bine pina devin cremoase.


Adaugam praful de budinca si 200 ml lapte rece si mestecam bine pina se dizolva budinca ,apoi o turnam peste laptele clocotit si amestecam incontinuu sa nu faca cocoloase .


Lasam sa clocoteasca 5 min . apoi dam la o parte si lasam sa se raceasca dar nu in totalitate.


Putin calduta o mixam cu margarina Rama pina devine o crema pufoasa.


Luam primul blat cu caramel, asezam jumatate din crema, apoi punem cel de-al doilea blat cu caramelul in sus, asezam si restul de crema apoi punem cel dea-l treilea blat peste care punem zahar pudra cu aroma de vanilie.


Lasam prajitura 5-6 ore ca zaharul caramel sa se topeasca si sa insiropeze bine blaturile.


Apoi putem sa o taiem cum dorim .


Daca o putem lasa pina a doua zi cu atit mai bine , se tine intr-un loc racoros,nu in frigider,pina se topeste caramelul .


Apoi se poate pune in frigider.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nu se pune in frigider prajitura pina se topeste caramelul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

babi5 1

02.10.2013, 13:19

Ela68 este o bunatate

MonaMimi 1

02.10.2013, 17:29

o bunatate de prajitura o trec la favorite

babi5 1

02.10.2013, 17:44

mon sa o faci atunci cind o sa-ti permita timpul si nu o sa-ti para rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Orhideea