Prajitura cu crema de zmeura si vanilie

de SimonaP in Prajituri, 22 Iun 2013 | 12918 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aceasta prajitura folosim doua blaturi.

Pentru primul blat avem nevoie de:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar fin
  • 6 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1 zahar vanilat

Pentru al doilea blat folosim:

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar fin
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 zahar vanilat

Ingrediente crema de zmeura:

  • 500 g zmeura
  • 250 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 200 g smantana grasa
  • agar-agar

Ingrediente crema de vanilie

  • 3 galbenusuri
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g zahar fin
  • 100 g unt
  • o pastaie de vanilie
  • 5 fructe Physalis

Pentru decor:

  • 100 g ciocolata topita
  • fructe Physalis
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de zmeura si vanilie:

Preparare primul blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si apoi cu zaharul fin si cel vanilat adaugat treptat.
Adaugam pe rand  galbenusurile si esenta de vanilie continuand mixarea.
La sfarsit punem faina cernuta, incorporand cu o spatula, prin miscari circulare de sus in jos.
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava(33 X 22 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalizit
la 180 grade timp de 25- 30 minute.
Preparare al doilea blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si apoi cu zaharul fin si cel vanilat adaugat treptat.
Adaugam pe rand  galbenusurile continuand mixarea.
La sfarsit punem faina  amestecata cu cacaua trecute prin sita,incorporand cu o spatula, prin miscari circulare de sus in jos.
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava(33 X 22 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalizit
la 180 grade timp de 25- 30 minute.
Preparare crema de zmeura:
Intr-o craticioara punem zmeura amestecata cu 150 g zahar si punem pe foc pana cand zaharul se dizolva complet.
Adaugam praful de agar si fierbem pe foc mic 1 minut.
Mascarpone se mixeaza cu 50 g zahar pana cand acesta s-a topit complet.
Smantana se bate spuma tare cu zaharul ramas.
Intr-un bol se amesteca mascarpone cu smantana se adauga piureul de zmeura racit si se amesteca usor.
 Se da crema la frigider aproximativ o ora.
Preparare crema de vanilie:
Galbenusurile amestecate cu zaharul si pastaia de vanilie despicata se pun  pe baie de abur si se amesteca pana se ingrosa,apoi se lasa la rece.
Se adauga untul topit si racit.
Din fructele de physalis facem un piure pe care il adaugam in compozitia de mai sus.
Se adauga frisca batuta nu prea tare si se amesteca usor.
Crema obtinuta se da la figider timp de o ora.

Asamblare si decorare prajitura:
Blatul alb se taie in doua parti egale si se insiropeaza cu un sirop fiert si racit obtinut din apa, zahar si esenta de vanilie.
Insiropam si blatul maro.
In tava in care am copt blaturile tapetata cu folie alimentara punem primul strat de blat alb, crema de zmeura, blatul maro,crema de vanilie (lasam foarte putina pentru decor) si restul de blat alb ramas.
Se da  tava la frigider pentru cateva ore sau lasam peste noapte.
A doua zi se pune transfera prajitura pe un platou si  se orneaza cu restul de crema de vanilie.
Se decoreaza cu ciocolata topita si fructe physalis, si se portioneaza dupa placul fiecaruia.




Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de zmeura si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita cu zmeura