Prajitura cu crema de portocale

de alilianaa in Prajituri, 27 Dec 2014 | 2152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 500 g faina,
  • 2 oua,
  • 150 ml lapte ,
  • 80 g zahar ,
  • o lingurita bicarbonat,
  • 6 linguri ulei
  • Crema:
  • 800 ml lapte,
  • 7 linguri zahar,
  • 3 si 1/2 linguri amidon,
  • 3 oua,
  • un praf de sare,
  • coaja de la o portocala,
  • cca 150 ml suc de portocale,
  • 180 g unt.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de portocale:

Foile: Uleiul se pune intr-un vas peste care se adauga in ploaie faina, bicarbonatul si se amesteca. Se adauga ouale si amestecam. In 150 ml lapte punem zaharul si amestecam pana se topeste. Il adaugam peste aluat si framantam. Daca este prea lipicios aluatul, mai punem cate putina faina. Din acest aluat am copt 3 foi de dosul tavii. Eu am tinut aluatul la rece pret de o ora jumate.


Crema: ouale intregi se mixeaza bine cu zaharul pana se dubleaza ca volum. Se adauga amidonul si se omogenizeaza si ulterior, laptele putin cate putin. Se mixeaza usor pana ce amestecul este omogenizat complet. Compozitia de pune pe foc, se fierbe pana ajunge la consistenta unei budinci. Atentie sa nu se lipeasca! Spre final se adauga coaja de portocala si zeama de portocala si se omogenizeaza. Compozitia se da la rece. Intre timp, untul este adus la temperatura camerei, se mixeaza usor spre a-l aera si se adauga lingura cu lingura in compozitia de mai sus.


Crema se imparte in doua. Jumatate de cantitate se pune peste prima foaie, se aseaza a doua foaie, se adauga restul de crema si pe urma ultima foaie. Se da prajitura la loc racoros. Este nevoie de timp pentru a trage foile si prajitura sa fie frageda. Dupa cum se stie, merita facuta cu o zi inainte de a fi servita. In mometul servirii se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

dantes 1

28.12.2014, 09:05

Delicioasa!

alilianaa 1

28.12.2014, 09:13

Va multumesc mult pentru aprecieri.

Panacris 1

28.12.2014, 12:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lichior de oua si portocale