Prajitura cu crema ganache

de Irina in Prajituri, 14 Dec 2010 | 15548 vizualizari

 

Improvizatie...
Am vrut sa incerc si eu crema ganache de care tot aud la voi, fetelor si iata ce-a iesit:

 

INGREDIENTE

  • 10 piscoturi de sampanie
  • 100 ml smantana 
  • 100 grame ciocolata
  • 1 lingura de unt
  • esenta de rom
  • sirop de cacao pentru piscoturi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema ganache:

Am asezat piscoturile pe un platou si le-am insiropat. Intr-un vas am topit untul si am adaugat smantana. "Nu lasati amestecul sa fiarba, pentru ca s-ar putea arde si sa-i imprime cremei gustul de ars." Asa scrie la carte. Ce bine m-am documentat, ati bagat de seama? Am adaugat ciocolata (rupta in bucati) si esenta si am luat vasul de pe foc. Am amestecat pana s-a topit ciocolata si a devenit o crema fina. Am pus-o la racit la frigider pentru vreo 2 ore.


Cand s-a intarit crema am aranjat doua piscoturi pe o farfurie, le-am uns cu crema, am aranjat deasupra alte doua piscoturi si inca un strat de crema. Asta a fost portia lui Matei. In poza se vad si degetelele lui care si-au luat tributul...


In seara asta am sacrificat-o si va spun, zeii au fost imbunati! Ha, ha!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

diaconta 1

11.06.2011, 23:20

La multi ani !!!!!!!!!!

Irina 1

12.06.2011, 23:06

multumesc muuult , abia azi am revenit din concediu si am citit emotionata toate mesajele. va imbratisez cu drag si va doresc tot binele din lume

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:37

sper k nu te imbeti de la ele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu nuca