Prajitura cu crema ganache

de Irina in Prajituri, 14 Dec 2010 | 33671 vizualizari

 

Improvizatie...
Am vrut sa incerc si eu crema ganache de care tot aud la voi, fetelor si iata ce-a iesit:

 

INGREDIENTE

  • 10 piscoturi de sampanie
  • 100 ml smantana 
  • 100 grame ciocolata
  • 1 lingura de unt
  • esenta de rom
  • sirop de cacao pentru piscoturi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema ganache:

Am asezat piscoturile pe un platou si le-am insiropat. Intr-un vas am topit untul si am adaugat smantana. "Nu lasati amestecul sa fiarba, pentru ca s-ar putea arde si sa-i imprime cremei gustul de ars." Asa scrie la carte. Ce bine m-am documentat, ati bagat de seama? Am adaugat ciocolata (rupta in bucati) si esenta si am luat vasul de pe foc. Am amestecat pana s-a topit ciocolata si a devenit o crema fina. Am pus-o la racit la frigider pentru vreo 2 ore.


Cand s-a intarit crema am aranjat doua piscoturi pe o farfurie, le-am uns cu crema, am aranjat deasupra alte doua piscoturi si inca un strat de crema. Asta a fost portia lui Matei. In poza se vad si degetelele lui care si-au luat tributul...


In seara asta am sacrificat-o si va spun, zeii au fost imbunati! Ha, ha!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

diaconta 1

11.06.2011, 23:20

La multi ani !!!!!!!!!!

Irina 1

12.06.2011, 23:06

multumesc muuult , abia azi am revenit din concediu si am citit emotionata toate mesajele. va imbratisez cu drag si va doresc tot binele din lume

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:37

sper k nu te imbeti de la ele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Focaccia cu masline

pe 14.09 la 15:44

Prajiturele whoopie

pe 14.09 la 15:29

RETETA RECOMANDATA
Chocolate banana cake