Prajitura cu crema ganache de ciocolata alba.

de lilik in Prajituri, 2 Ian 2011 | 8907 vizualizari

 

Fie ca anul 2011 sa va aduca tot ce va doriti...La multi ani!!!!!!

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 50 gr cca cacao
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri apa calduta

pt crema ganache de ciocolata alba:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 350 ml frisca lichida

pt crema ganache de ciocolata lapte:

  • 100 gr ciocolata lapte
  • 150 ml frisca lichida

pt sirop:

  • 350 ml lapte
  • 1-2 pliculete ciocolata calda

pt decor:

  • 100 ml frisca lichida
  • bombonele argintii
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema ganache de ciocolata alba.:

Prepararea blatului:


batem ouale cu zaharul,praful de sare si apa timp de 15-20 de minute pana se umfla bine,apoi adaugam faina si cacao cernute si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus sa nu se desumfle.


compozitia obtinuta o punem intr-o tava dreptunghiulara(patrata) unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 25-30 de min.


Prepararea cremei ganache de ciocolata alba:


punem frisca intr-o cratita pe foc si cand incepe sa fiarba dam deoparte si adaugam ciocolata rasa.amestecam pana se topeste toata ciocolata apoi lasam sa se raceasca.


cand e rece batem cu mixerul la viteza mica,iar cand e gata o dam la frigider pana in momentul folosirii.


Prepararea cremei ganache de ciocolata lapte:


procedam ca la crema ganache de ciocolata alba numai ca atunci cand e rece nu o batem cu mixerul ci o dam direct la frigider.


Asamblarea:


taiem blatul in 2 si punem o parte pe platou,o insiropam(facem ciocolata calda cum scrie pe plic si lasam sa se raceasca),deasupra punem crema de ciocolata alba,acoperim cu celalalt blat,insiropam si turnam deasupra crema de ciocolata de lapte pe care o vom intinde uniform.


dam la frigider prajitura o noapte,apoi o taiem si decoram fiecare bucata cu frisca si bombonele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema ganache de ciocolata alba." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

mena29 1

04.01.2011, 17:47

kamy 1

05.01.2011, 15:17

5f LA MULTI ANI!

lilik 1

06.01.2011, 15:45

Mena,Kamy
La multi ani si voua

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu ciocolata si cafea