Prajitura cu crema ganache de ciocolata alba.

de lilik in Prajituri, 2 Ian 2011 | 9357 vizualizari

 

Fie ca anul 2011 sa va aduca tot ce va doriti...La multi ani!!!!!!

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 50 gr cca cacao
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri apa calduta

pt crema ganache de ciocolata alba:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 350 ml frisca lichida

pt crema ganache de ciocolata lapte:

  • 100 gr ciocolata lapte
  • 150 ml frisca lichida

pt sirop:

  • 350 ml lapte
  • 1-2 pliculete ciocolata calda

pt decor:

  • 100 ml frisca lichida
  • bombonele argintii
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema ganache de ciocolata alba.:

Prepararea blatului:


batem ouale cu zaharul,praful de sare si apa timp de 15-20 de minute pana se umfla bine,apoi adaugam faina si cacao cernute si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus sa nu se desumfle.


compozitia obtinuta o punem intr-o tava dreptunghiulara(patrata) unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 25-30 de min.


Prepararea cremei ganache de ciocolata alba:


punem frisca intr-o cratita pe foc si cand incepe sa fiarba dam deoparte si adaugam ciocolata rasa.amestecam pana se topeste toata ciocolata apoi lasam sa se raceasca.


cand e rece batem cu mixerul la viteza mica,iar cand e gata o dam la frigider pana in momentul folosirii.


Prepararea cremei ganache de ciocolata lapte:


procedam ca la crema ganache de ciocolata alba numai ca atunci cand e rece nu o batem cu mixerul ci o dam direct la frigider.


Asamblarea:


taiem blatul in 2 si punem o parte pe platou,o insiropam(facem ciocolata calda cum scrie pe plic si lasam sa se raceasca),deasupra punem crema de ciocolata alba,acoperim cu celalalt blat,insiropam si turnam deasupra crema de ciocolata de lapte pe care o vom intinde uniform.


dam la frigider prajitura o noapte,apoi o taiem si decoram fiecare bucata cu frisca si bombonele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema ganache de ciocolata alba." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

mena29 1

04.01.2011, 17:47

kamy 1

05.01.2011, 15:17

5f LA MULTI ANI!

lilik 1

06.01.2011, 15:45

Mena,Kamy
La multi ani si voua

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca