Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 23 Noi 2012 | 9198 vizualizari

 

Prajiturica asta i-am facut-o sotului meu de ziua lui, s-o duca colegilor.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 100 ml lapte
  • 2 pahare faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • pentru jeleu:
  • o cana zeama de la compot de visine
  • 2 plicuri tort jele rosu
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine:

Ma intai se pregateste crema, care are nevoie sa stea la rece cel putin 2-3 ore.

Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, la baine marine, frisca nu se fierbe, se aduce doar la pct de fierbere si se ia de pe foc.

Se da la rece 2-3 ore, pana cand se raceste si se incepe sa se intareasca.

Cand au trecut cele 2-3 ore se mixeaza foarte bine, pana devine o spuma, dupa care se adauga si esenta de rom. 

Daca nu s-a intarit deloc in acest timp, va recomand sa o bagati la congelator 15 minute, apoi se mixeaza fara grija.

Pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul treptat si mixam pana cand nu se mai simte si devine o spuma densa, lipicioasa. Se adauga treptat si galbenusurile, apoi uleiul, laptele, faina, praful de copt, ambele cernute, cacaoa si se omogenizeaza bine.

Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa ), se toarna compozitia blatului in tava si se coace la foc mediu cca 30 de minute, se va face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este bine copt, timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte.

Dupa ce s-a copt, se lasa sa se racoreasca si il taiem in 2.

Insiropam ambele blaturi cu zeama de la compot.

Peste primul blat vom pune un strat de crema, celalalt blat, crema si jeleul de visine, care se face conform instructiunilor de pe pachet.

Se da la rece cateva ore, dupa care se proportioneaza dupa preferinta.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Dana :)