Prajitura cu crema mascarpone si vanilie

de Lavinia in Prajituri, 16 Mar 2014 | 7662 vizualizari

 

O prajitura atat de delicioasa si delicata :X

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua mari
  • 12 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura zahar
  • Crema de vanilie:
  • 7 galbenusuri
  • 1 plic zahar pudra vanilat(80 g )
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 7 linguri de lapte
  • 1 plic gelatina +100 ml apa rece
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g mascarpone
  • Crema de mascarpone:
  • 300 g mascarpone+50 ml frisca lichida
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic gelatina+100 ml apa rece
  • 160 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingura ulei
  • Decor:
  • 125 ml frisca lichida
  • 1 lingura mascarpone
  • pudra cacao
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema mascarpone si vanilie:

Pentru blat,am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi am adaugat treptat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Am frecat galbenusurile cu uleiul si le-am adaugat peste bezea. Am amestecat faina cu praful de copt si am cernut-o de 2 ori. Am adaugat lingura cu lingura faina peste albusuri amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule pentru a nu se lasa bezeaua. La final am adaugat zaharul vanilat.


Am tapetat o tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit 25-30 de minute.(pana se aureste usor si trece testul scobitorii). Am lasat blatul sa se raceasca apoi l-am taiat in 2 parti egale.


Pentru sirop am fiert apa cu zaharul 2-3 minute. Am lasat la racit pana a ajuns la temperatura camerei ,am adaugat mierea si am amestecat bine pana s-a topit mierea.


Pentru crema de vanilie am amestecat galbenusurile cu un praf de sare pana s-au inchis la culoare. Am adaugat zaharul pudra vanilat si laptele si am omogenizat bine. Am pus apoi amestecul pe foc mic amestecand continuu pana s-a ingrosat. Am lasat crema de galbenusuri la racit. Am hidratat gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi am topit-o usor(atentie sa nu fiarba). Am adaugat gelatina peste galbenusuri si am omogenizat bine.


Separat am mixat mascarponele cu frisca si zaharul vanilat pana s-a intarit. Am adaugat galbenusurile si am mixat pana am obtinut o crema fina si pufoasa.


Intr-o tava cu pereti detasabili am pus prima parte din blat si am insiropat cu jumatate din sirop. Am pus crema de vanilie si am nivelat bine. Am dat apoi prajitura la frigider pana s-a intarit usor crema.(30 de minute)


Intre timp am pregatit crema de mascarpone.


Am mixat mascarponele cu zaharul pudra si cei 50 ml frisca pana s-a topit zaharul .(1-2 minute). Am hidratat gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi am topit-o usor(atentie sa nu fiarba). Am pus intr-un bol 2-3 linguri din mascarponele mixat si am adaugat gelatina. Am omogenizat bine apoi am adaugat si restul de mascarpone.


Separat ,intr-un bol incapator am mixat frisca lichida apoi am adaugat treptat mascarponele mixand bine pana am obtinut o crema fina. Peste crema de vanilie am pus crema de mascarpone si am nivelat bine. Am acoperit cu al doilea blat si am dat prajitura la rece timp de 4-5 ore.


Am scos cu grija inelul detasabil si cu ajutorul unui cutit bine ascutit trecut prin apa fiarta de fiecare data am indepartat marginile si am taiat prajitura in bucati potrivite(15 bucati). Am topit ciocolata cu frisca lichida apoi am adaugat uleiul si am glasat fiecare prajiturica. Am dat prajiturile la rece pana s-a intarit usor ciocolata.


Am mixat mascarponele cu frisca lichida si cu ajutorul unui posh am spritat cate un mot de frisca pe fiecare prajitura. Am presarat usor pudra de cacao si am dat prajiturile la rece pana in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Tava a avut (35/25 cm)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema mascarpone si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Lavinia 1

17.03.2014, 09:14

Va multumesc frumos

MIUTA 1

17.03.2014, 10:49

anca_rm 1

17.03.2014, 10:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca