Ralu Cake - Prajitura Raluca - lapte condensat si nuci

de alice_ciobanu in Prajituri, 10 Feb 2012 | 4606 vizualizari

 

Mi-a fost dor de niste dulce de leche.... doamne ce dor mi-a fost! Si pentru ca mi-am facut o ulcica de dulce de leche si dupa ce m-am infruptat serios din ea, cu linguroiul al mare :)), protejata de ingerul pazitor al glicemiei mele aflate intr-o stare de evidenta exploziune, am mai pastrat putintel pentru o prajiturica ce ma tot imbia : "coace-ma, coace-ma!"
Iar pentru ca draga mea Ralu din Buc. tot facea misto de mine pe Fb, cum ca sa ma mai opresc odata din a rumega dulce de leche si lapte condensat cu lingura direct din conserva achizitionata (la oferta :P) de la Delatte, am denumit-o, pe prajitura adica, Ralu cake! Si asta numai si numai pentru a ma razbuna pe ea, draga mea fata buna si frumoasa. Nu-i asa Ralu? :))

 

INGREDIENTE

  • pentru blat: 
  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 1 lingura ulei
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 plic de praf de copt
  • pentru crema: 
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 100 gr unt
  • 397 gr lapte condensat (adica o conserva)
  • pentru insiropat: 
  • sirop de zahar ars sau compot de ananas sau caise, piersici
  • pentru ornat: 
  • 200 gr ciocolata
  • dulce de leche in ce cantitate vreti voi, doar asa pentru spoit :P

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ralu Cake - Prajitura Raluca - lapte condensat si nuci:

Pentru blat separam ouale si batem spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam puternic cu zaharul, pana ce-si dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugati uleiul, apa si mixati bine dupa fiecare. La urma adaugati faina in ploaie, amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao. Adaugati si nuca macinata si amestecati vartos cu o lingura de lemn. La final incorporati si albusurile batute spuma si turnati totul in tava sau intr-o forma rotunda de tort - de 26 cm pentru a taia blatul in doua. Puteti folosi tava cu diametrul mai mic, caz in care blatul va iesi mai inalt si il veti putea taia si in trei :). Predati compozitia cuptorului incins, la foc moderat si vizionati dinafara cum creste, fara a va lasa luati de val si a deschide usa cuptorului...macar vreo 25 minute. Apoi puteti deschide, mirosi si pipai....trebuie sa fie putin tare la atingerea voastra delicata. Pentru siguranta coacerii indeajuns de bine la interior, faceti testul cu scobitoarea. Cand totul e satisfacator scoateti blatul, lasati-l la racit si cand e rece il taiati in doua si il insiropati.


Pentru sirop folositi compot de ananas, piersici caise sau faceti sirop de zahar ars, daca veti dori ca totul sa fie si mai dulce.


Pentru crema puneti intr-o craticioara, pe foc molcom, laptele si doua linguri de amidon alimentar. amestecati bine pentru a nu se prinde de fundul cratitei si cand s-a ingroat trageti de pe foc si lasati-l la racit. Untul il mixati cu laptele condensat si cand crema de lapte e rece, adaugati si aceasta. dati la rece pentru cateva ore. Din cantitatea rezultata am folosit doar jumatate. A fost mai mult decat suficient. Restul l-am pastrat la frigider vreo citeva zile, dupa care l-am introdus in niste pufoase si delicios de bune Prajiturele iernatice (revin cu reteta, imediat!). Asadar puteti injumatati cantitatile, fara probleme.


Asamblati prajiturica si acoperiti-o cu un strat generos de ciocolata topita si fluida. Lasati la frigider cateva ore sau peste noapte. Stropiti-l din belsug sau spoiti-l putintel, dupa pohta inimii, cu dulce de leche. Va asigur ca e ultra-mega delicios de savuros.


Ralu, am dreptate? Prajitura asta ti se potriveste intru-totul... dulce, siropoasa, are si putine nuci cat sa de-a o savoare aparte in tot noianul asta dulce.


E atat de buna ca musti din ea si nu te mai opresti... creeaza dependenta si nu iti face rau. Parol!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ralu Cake - Prajitura Raluca - lapte condensat si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Lau 1

17.03.2012, 20:04

la multi ani

Teo 1

17.03.2012, 21:41

La multi ani cu sanatate si impliniri !

babi5 1

16.12.2014, 15:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura tres leches (reteta video)