Prajitura cu crema Ole de ciocolata :)

de pity19 in Prajituri, 18 Apr 2014 | 4089 vizualizari

 

Am modificat'o putin :)) Era uratica :))

 

INGREDIENTE

  • Blatul alb :
  • 3 oua
  • o lingura esenta de vanilie
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • un plic praf de copt
  • Blatul cu cacao :
  • 4 oua
  • 5 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • un plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • Crema :
  • un plic crema de ciocolata ole
  • 170 ml lapte
  • 70 ml frisca lichida
  • Pentru ornat :
  • frisca lichida
  • 1 lingura esenta de rom
  • ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema Ole de ciocolata :):

Blatul 1: Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile peste albusuri, esenta de vanilie, faina, zaharul vanilat si praful de copt. Amestecam bine de jos in sus. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia in tava, intindem bine, dam la cuptorul preincalzit la foc mediu aprox 20-25 de minute

Blatul 2: Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin o spuma lucioasa, adaugam lingura de cacao, esenta de rom, faina, galbenusurile, zaharul vanilat si praful de copt. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, turnam compozitia in tava, dam la cuptorul preincalzit aprox 20-25 de minute .

Crema : Crema, laptele si frisca le mixam bine pana obtinem o crema groasa.

Ornat : Frisca lichida o mixam bine, dupa care adaugam ciocolata data pe razatoare si esenta de rom, mixand usor .

Blatul cu cacao il ungem cu crema de ciocolata, peste care punem blatul alb, ungem bine cu crema. La sfarsit ornam uniform!

TIPS-URI

1

Mie mi-a iesit crema ptr ornat prea groasa , data viitoare pun si lapte! :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema Ole de ciocolata :)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bavareze cu ciocolata si alune