Prajitura cu crema pasticcera

de Lau in Dulciuri, 5 Feb 2012 | 4404 vizualizari

 

Pentru crema m-am inspirat de la micki.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa rece
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • CREMA
  • 2 galbenusuri
  • 500 g lapte
  • zeama de la o lamaie
  • 50 g amidon
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • DECOR
  • ciocolata cu alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema pasticcera:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,zaharul pana devine o spuma lucioasa,

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa.

Faina se amesteca cu praful de copt,cacaoua.

Se amesteca albusurie cu galbenusurile,faina cernuta,esenta de rom,omogenizam unsor si turnam in tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptor pana  trece testul cu scobitoarea.lasam sa se raceasca dupa care o taiem in 2.

CREMA-laptele se punem pe foc,cand aproape da in colocot,se stinge focul,

galbenusurile se amesteca cu zaharul,amidonul,praful de sare,adaugam laptele caldut,zeama de lamaie si punem din nou pe foc amestecand continuu pana da in clocot,se lasa la racit amestecand din cand in cand.

Se aseaza prima foaie in tava insiropam-crema(eu am oprit si am uns si deasupra)a 2 foaie-crema-ciocolata cu alune.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema pasticcera" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema pasticcera-0
Prajitura cu crema pasticcera-1

COMENTARII (27)

Lau

Lau 1

10.02.2012, 15:44

te servesc cu cea mai mare placere

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

13.02.2012, 23:41

bună rău!

Lau

Lau 1

14.02.2012, 10:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!