Prajitura cu crema pasticcera

de Lau in Dulciuri, 5 Feb 2012 | 4648 vizualizari

 

Pentru crema m-am inspirat de la micki.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa rece
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • CREMA
  • 2 galbenusuri
  • 500 g lapte
  • zeama de la o lamaie
  • 50 g amidon
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • DECOR
  • ciocolata cu alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema pasticcera:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,zaharul pana devine o spuma lucioasa,


Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa.


Faina se amesteca cu praful de copt,cacaoua.


Se amesteca albusurie cu galbenusurile,faina cernuta,esenta de rom,omogenizam unsor si turnam in tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.lasam sa se raceasca dupa care o taiem in 2.


CREMA-laptele se punem pe foc,cand aproape da in colocot,se stinge focul,


galbenusurile se amesteca cu zaharul,amidonul,praful de sare,adaugam laptele caldut,zeama de lamaie si punem din nou pe foc amestecand continuu pana da in clocot,se lasa la racit amestecand din cand in cand.


Se aseaza prima foaie in tava insiropam-crema(eu am oprit si am uns si deasupra)a 2 foaie-crema-ciocolata cu alune.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema pasticcera" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Lau 1

10.02.2012, 15:44

te servesc cu cea mai mare placere

elucubratiiculinare 1

13.02.2012, 23:41

bună rău!

Lau 1

14.02.2012, 10:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu migdale si fulgi ovaz