Prajitura cu crema ricotta

de Doralinda in Torturi, 9 Feb 2013 | 5170 vizualizari

 

De fapt, se vroia a fi un tort, dar nu mi-a iesit, dar gustul e perfect!

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 170 gr faina
  • 2 linguri ciocolata praf
  • 45 gr amidon de porumb
  • 85 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 6 oua
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 pliculet vanilie
  • Ptr sirop:
  • 150 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 2 linguri rom
  • Ptr crema:
  • 250 gr branza ricotta
  • 500 gr ciocolata ptr topit
  • 150 ml smantana
  • 3 linguri zahar pudra
  • Ptr decor, cativa fulgi de ciocolata sau sirop de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema ricotta:

Batem cu mixerul untul topit cu zaharul, adaugam galbenusurile cate unul pe rand, vanilia si continuam sa mixam pana devine o compozitie spumoasa. Adaugam ciocolata, amidonul si apoi faina amestecata cu praful de copt, cate putin. Separat, batem albusurile ca ptr bezea si punem in ciocolata mixand incet. Ungem cu unt o forma de 22cm, punem compozitia si lasam la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 20 min (incercati cu un cutit daca s-a copt in interior). Cand e gata, lasati sa se raceasca si apoi taiati pe orizontal in doua felii.


Ptr sirop, fierbem apa cu zaharul ptr cca 8 min apoi punem romul si luam vasul de pe foc.


Ptr crema, intai topim ciocolata in bain marie, punem ricotta intr-un vas si mixam cu mixerul pana devine moale, apoi adaugam ciocolata topita si amestecam incet. Batem smantana pana se ingroasa apoi adaugam zaharul si compozitia de ciocolata, cate putin amestecand incet.


Punem blatul pe o tava (prima jumatate, turnam sirop apoi punem jumatate din crema, acoperim cu cealalta parte a blatului, punem restul de sirop si iar crema. Ornam dupa preferinta, si lasam la frigider cca o ora.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

Doralinda 1

10.02.2013, 00:01

Ruxy, nu prea mananc ciocolata, dar azi am "curatat" resturile de la fetite! E delicioasa! multumesc frumos!

Doralinda 1

10.02.2013, 00:02

Liliana, rocsi, va multumesc mult! Sunteti niste dulci!

Doralinda 1

10.02.2013, 00:03

Duana, inca putin daca mai intarziai, nu mai apucai nici o bucatica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort De Ciocolata - Amandina