Prajitura cu doua creme

de Laly in Prajituri, 11 Iul 2010 | 52929 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blatul alb:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri ulei
  • un praf de sare
Pentru blatul de cacao:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
Crema ganache de ciocolata:
  • 3 ciocolate cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 esenta de rom
Crema diplomat:
  • 3 oua
  • 1 cana de zahar
  • 500 ml frisca
  • esenta de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu doua creme:

1.Pregatim intai blaturile.Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare,pana nu mai cad de pe tel.Galbenusurile se freaca cu uleiul.Se adauga galbenusurile peste albusuri.Se adauga si faina in ploaie,mestecand usor cu lingura.Se tapeteaza o tava de aragaz cu hartie de copt.Se pune aluatul si se coace la foc mic,pana se rumeneste usor pe margini.

2.Pentru blatul de cacao procedam ca si la blatul alb,cu diferenta ca,cacaoa se amesteca cu faina.

3.Pentru crema ganache de ciocolata:

Se pune frisca intr-o cratita cu fundul mai gros.Se rupe ciocolata si se adauga in frisca.Se pune pe foc pana se topeste ciocolata,nu sa fiarba.Se da la frigider pana se intareste bine.Apoi se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.

4.Pentru crema diplomat:

Se bat cele 3 oua cu cana de zahar intr-un castron,pana se omogenizeaza un pic.Se pune apoi pe baie de abur pana capata consistenta unei smantani.Se lasa la racit.Frisca se bate bat,apoi se amesteca cu crema de ou si esenta de lamaie.

5.Se taie blaturile pe jumatate.Se pun intr-o forma dreptunghiulara astfel:blat alb,crema de ciocolata,blat negru,crema diplomat,blat alb,crema de ciocolata,blat negru,crema diplomat.

Se orneaza cu toping de ciocolata sau dupa imaginatia fiecaruia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ana