Prajitura cu dovleac

de diana_k in Prajituri, 10 Noi 2010 | 6150 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 600gr faina
  • un pachet margarina
  • 1 ou
  • 150gr zahar
  • varf bicarbonat
  • 1/2 lingurita de otet
  • putin lapte, cit cere aluatul....cam 50ml
  • 3-4 linguri de gris
  • pt pireul de dovleac:
  • 1,5 kg dovleac ras 
  • 150g zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Margarina se freaca cu zaharul, se adauga oul,apoi pe rand: cam 50 ml lapte, faina si bicarbonatul stins cu otet.

Daca se cere mai adaugati faina pana rezulta un aluat ce nu mai lipeste.

Se framinta un aluat ce se am imparte in doua.

Se intinde o foaie in tava unsa si se presara putin gris, se pune piureul de dovleac, se presara iar cu gris, apoi se acopera cu cea dea doua foaie.

Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita. Se coace in cuptorul bine incalzit.


Dovleacul ce l-am folosit eu nu avea zeama mai deloc asa ca doar l-am calit usor, cu zahar dupa gust , la urma am adaugat si scortisoara.Daca dovleacul lasa zeama mai multa se tine pe foc pana aceasta scade.

La nevoie mai adaugati zahar.


Se serveste pudrata cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 07:57

ce bine arata,yammy

Angelina_Elena 1

06.11.2012, 13:21

minunata prajiturica!

ligia_hansyy 1

06.11.2012, 23:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu orez si nuca pe aluat de branza