Prajitura cu dovleac

de diana_k in Prajituri, 10 Noi 2010 | 6510 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 600gr faina
  • un pachet margarina
  • 1 ou
  • 150gr zahar
  • varf bicarbonat
  • 1/2 lingurita de otet
  • putin lapte, cit cere aluatul....cam 50ml
  • 3-4 linguri de gris
  • pt pireul de dovleac:
  • 1,5 kg dovleac ras 
  • 150g zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Margarina se freaca cu zaharul, se adauga oul,apoi pe rand: cam 50 ml lapte, faina si bicarbonatul stins cu otet.

Daca se cere mai adaugati faina pana rezulta un aluat ce nu mai lipeste.

Se framinta un aluat ce se am imparte in doua.

Se intinde o foaie in tava unsa si se presara putin gris, se pune piureul de dovleac, se presara iar cu gris, apoi se acopera cu cea dea doua foaie.

Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita. Se coace in cuptorul bine incalzit.


Dovleacul ce l-am folosit eu nu avea zeama mai deloc asa ca doar l-am calit usor, cu zahar dupa gust , la urma am adaugat si scortisoara.Daca dovleacul lasa zeama mai multa se tine pe foc pana aceasta scade.

La nevoie mai adaugati zahar.


Se serveste pudrata cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 07:57

ce bine arata,yammy

Angelina_Elena 1

06.11.2012, 13:21

minunata prajiturica!

ligia_hansyy 1

06.11.2012, 23:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de mascarpone