Prajitura Ochelari

de mirela0911 in Prajituri, 4 Iun 2015 | 4807 vizualizari

 

E tare buna si merge perfect alaturi de o cafea!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 200 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 lg zahar
  • 50 ml lapte
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • gem de visine
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ochelari:

Se prepara maiaua din cei 50 ml lapte, 1 lg zahar, un pic de faina si drojdia zdrobita. se lasa la crescut.

Intr-un bol se cerne faina, se pune praful de sare, untul taiat bucati si galbenusurile batute putin. Se adauga si maiaua dupa care incepe sa se amestece apoi se framanta un aluat moale si nelipicios. Daca mai este cazul se mai pune faina. Se imparte aluatul in trei parti egale. Se lasa sa se odihneasca, timp in care preparam spuma.

Se bat albusurile tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se bate spuma bine pana ce acesta se dizolva complet. Se incorporeaza nuca macinata si se lasa deoparte.

Se ia o bucata de aluat, se intinde cu ajutorul unui sucitor in forma dreptunghiulara si cu lungimea tavii in care se va pune. Cele doua margini, pe lungime, se ung cu gem de visine. Se ruleaza fiecare margine inspre interior, pastrand pe mijloc o distanta de cca 6 cm. Se procedeaza la fel si cu restul aluatului. 

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se umple mjlocul fiecarui rulou cu spuma amestecata cu nuca. Se da la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Gemul de visine se poate inlocui cu succes cu rahat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ochelari" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada