Prajitura Ochelari

de mirela0911 in Prajituri, 4 Iun 2015 | 2005 vizualizari

 

E tare buna si merge perfect alaturi de o cafea!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 200 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 lg zahar
  • 50 ml lapte
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • gem de visine
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ochelari:

Se prepara maiaua din cei 50 ml lapte, 1 lg zahar, un pic de faina si drojdia zdrobita. se lasa la crescut.


Intr-un bol se cerne faina, se pune praful de sare, untul taiat bucati si galbenusurile batute putin. Se adauga si maiaua dupa care incepe sa se amestece apoi se framanta un aluat moale si nelipicios. Daca mai este cazul se mai pune faina. Se imparte aluatul in trei parti egale. Se lasa sa se odihneasca, timp in care preparam spuma.


Se bat albusurile tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se bate spuma bine pana ce acesta se dizolva complet. Se incorporeaza nuca macinata si se lasa deoparte.


Se ia o bucata de aluat, se intinde cu ajutorul unui sucitor in forma dreptunghiulara si cu lungimea tavii in care se va pune. Cele doua margini, pe lungime, se ung cu gem de visine. Se ruleaza fiecare margine inspre interior, pastrand pe mijloc o distanta de cca 6 cm. Se procedeaza la fel si cu restul aluatului.


Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se umple mjlocul fiecarui rulou cu spuma amestecata cu nuca. Se da la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Gemul de visine se poate inlocui cu succes cu rahat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ochelari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Catalina L 1

04.06.2015, 21:47

buna prajitura

Moni_alex 1

04.06.2015, 22:57

buna

Panacris 1

05.06.2015, 17:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Marius