Prajitura cu dungi (Csikos Teszta)

de mihaelar63 in Prajituri, 6 Apr 2013 | 13919 vizualizari

 

Mi-a placut mult praji asta (nu foarte dulce) cand am servit la o prietena unguroaica .De cate ori imi cadea cu tronc vreo prajitura si intrebam cum ii zice , raspunsul era ,, Asta-i de la preoteasa "". Eu imi ziceam ,, Uite ce frumos ca preoteasa trimite prajitura de Pasti , , de onomastica sau de Craciun :)))'' De fapt doar reteta era preluata de la preoteasa. Doar cand mi-a dictat reteta la telefon , mi-am dat seama :))).Ma gandeam ca este greu de preparat, dar am fost asigurata ca nu este deloc dificil .Daca eu cu anti-talentul meu la preparat dulciuri am reusit , poate orisicine .Multumesc Iutka !!!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 3 oua intregi
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina alba
  • 100 ml lapte ( 1 detzi -zise Iutka :D)
  • 1 varf bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • Foaia nr.1- Reteta de baza + 5 linguri nuca macinata
  • Foaia nr.2- Reteta de baza + 3 linguri cacao
  • Foaia nr.3- Reteta de baza + 5 linguri mac
  • Crema :
  • 0.5 l lapte
  • 3-4 linguri gris
  • 250 gr zahar (1 cana)
  • 1 varf cutit sare
  • 1 fiola esenta vanilie dr. Otker
  • 250 gr margarina Rama -cub
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dungi (Csikos Teszta):

Prepararea foilor: Se amesteca toate ingredientele pentru o foaie si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aluatul fiind mai mole decupati hartia de copt mai mare sa poata "captusi" si peretii laterali ai tavii. Nivelati aluatul si coaceti la cuptor pentru 15 minute. Foaia este copta cand prin apasare cu degetul nu raman urme.


Prepararea cremei: Infierbantati laptele, puneti sare si turnati in ploaie grisul amestecand incontinuu cu ajutorul unui tel. Cand amestecul incepe sa se lege puneti zaharul si vanilia. In acest stadiu grisul cu lapte mi-a parut foarte dulce, dar mai tarziu mi-am dat seama ca m-am inselat. Dupa racire amestecati cu margarina pana aceasta se incorporeaza complet.


Asamblarea: Foile se intercaleaza cu crema in ordinea preferata, dar cel mai bine arata cu foaia cu cacao in mijloc. Daca doriti ultima foaie o ungeti cu un strat foarte subtire de crema si razuiti ciocolata sau preparati o glazura. Eu am preferat fara, pentru a nu fi prea dulce


Si la gata...crema curgea pe laterale, si mie imi venea sa tip, cum de prajiturile unguroaicelor arata asa perfect? Dupa o zi si tinuta la rece nu-mi venea sa cred, foile au absorbit umiditatea si-au dublat volumul, iar praji a mea era super.

 

TIPS-URI

1

Preparati intai grisul cu lapte sa aiba timp de racire cat lucrati la foi.

2

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei pentru a se incorpora mai rapid, deci o scoateti din timp din frigider .

3

Prajitura este perfecta dupa 24 ore de la asamblare. In acest timp foile vor absorbi surplusul de umiditate din crema si isi vor dubla volumul.

4

Pastrati prajitura la rece pentru a o putea taia cat mai bine, la cald crema se inmoaie .

5

Daca coceti foile intr-o forma rotunda aceasta prajitura se poate transforma in tort .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dungi (Csikos Teszta)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

mihaelar63 1

26.10.2013, 09:07

Antuza , nu are de ce sa fie rea cu ceva acrisor !!!

Panacris 1

17.12.2013, 08:41

delia64 1

29.11.2015, 14:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in 3 culori