Prajitura cu foi

de gaby_gabytza in Dulciuri, 24 Aug 2013 | 2281 vizualizari

 

INGREDIENTE

foi

  • 2 oua
  • 8l zahar
  • 3 lg margarina
  • 200 ml lapte
  • 1 lg bicarbonat
  • 600 g faina

crema

  • 1,5 l lapte
  • 300 g zahar
  • 4 oua
  • 6 lg faina
  • esenta vanilie
  • 1 lg zahar pudra

glazura

  • 150 g ciocolata
  • 1 lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi:

Foile


Intr-un bol frecam ouale cu zaharul,adaugam margarina si bicarbonatul stins cu putin lapte.Treptat adaugam laptele caldut.


Amestecam cu o lingura de lemn iar la final framantam adaugand faina pana o incorporam toata.


Impartim coca in 4 parti egale.Coacem foile pe dosul unei tavi (eu am folosit tava de la aragaz)cca 12 min.


Crema


Punem laptele la fiert.Mixam ouale cu zaharul pana se dizolva.Adaugam faina in ploaie,esenta si zaharul pudra si le mixam impreuna.


Dam focul la mic si adaugam compozitia de oua.Amestecam continuu pana incepe sa se ingroase.Oprim focul si lasam sa se raceasca.


Asamblare-asezam o foaie, adaugam crema-foaie-crema-foaie-crema-foaie iar la final adaugam glazura obtinuta din ciocolata topita impreuna cu untul.Dam la frigider pana a 2 a zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

alilianaa 1

24.08.2013, 22:33

delicioasa..

laura_n 1

25.08.2013, 15:01

tare buna

FlaviaD 1

01.09.2013, 17:28

Arata grozav

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura "O noapte la Venetia"