Prajitura cu foi

de gaby_gabytza in Dulciuri, 24 Aug 2013 | 2097 vizualizari

 

INGREDIENTE

foi

  • 2 oua
  • 8l zahar
  • 3 lg margarina
  • 200 ml lapte
  • 1 lg bicarbonat
  • 600 g faina

crema

  • 1,5 l lapte
  • 300 g zahar
  • 4 oua
  • 6 lg faina
  • esenta vanilie
  • 1 lg zahar pudra

glazura

  • 150 g ciocolata
  • 1 lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi:

Foile


Intr-un bol frecam ouale cu zaharul,adaugam margarina si bicarbonatul stins cu putin lapte.Treptat adaugam laptele caldut.


Amestecam cu o lingura de lemn iar la final framantam adaugand faina pana o incorporam toata.


Impartim coca in 4 parti egale.Coacem foile pe dosul unei tavi (eu am folosit tava de la aragaz)cca 12 min.


Crema


Punem laptele la fiert.Mixam ouale cu zaharul pana se dizolva.Adaugam faina in ploaie,esenta si zaharul pudra si le mixam impreuna.


Dam focul la mic si adaugam compozitia de oua.Amestecam continuu pana incepe sa se ingroase.Oprim focul si lasam sa se raceasca.


Asamblare-asezam o foaie, adaugam crema-foaie-crema-foaie-crema-foaie iar la final adaugam glazura obtinuta din ciocolata topita impreuna cu untul.Dam la frigider pana a 2 a zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

alilianaa 1

24.08.2013, 22:33

delicioasa..

laura_n 1

25.08.2013, 15:01

tare buna

FlaviaD 1

01.09.2013, 17:28

Arata grozav

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema caramel