Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot

de merisor in Prajituri, 9 Oct 2015 | 1863 vizualizari

 

Ca imi plac foile caramel coapte pe dosul tavii am mai zis.
Asa ca m-am gandit sa le asortez de data aceasta cu o crema de branza cu piersici dintr-un compot buuuun, de la Sun Food Fructe si Legume.
Mergeau si niste caise, dar n-am avut, insa a iesit tare buna si cu piersicile

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi:
  • 250 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 250 g unt(82%)
  • 2 oua
  • sare
  • 850-900 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet de mere
  • Pentru crema:
  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 500 g mascarpone
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 820 g compot de piersici de Sun Food Fructe si Legume
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot:

Pentru foi, caramelizam zaharul la foc incet, amestecand continuu pana se dilueaza complet, apoi adaugam laptele, cu mare grija sa nu ne arda vaporii care se imprastie.


Lasam vasul la foc incet pana cand se topeste tot zaharul care s-a solidificat la contactul cu laptele, apoi il dam la rece.


Aducem untul la temperatura camerei si il lasam sa se inmoaie bine, apoi il spumam cu putina sare, adaugam ouale si amestecam bine.


Peste acest amestec, adaugam siropul de zahar ars, bicarbonatul stins in otet, apoi incorporam treptat faina.


Framantam un aluat nelipicios si usor moale, pe care il lasam sa se odihneasca 10 minute, apoi il impartim in trei.


Intindem fiecare parte de aluat pe masa infainata, in cate o foaie cat dimensiunea tavii, o rulam pe sucitor si o transferam pe dosul tavii.


Coacem fiecare foaie cate 5-6 minute la 180 de grade.


Pentru crema, amestecam branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, esenta si putina sare, apoi o mixam impreuna cu mascarponele, cateva minute.


Scurgem piersicile din compot, le taiem in cuburi mai micute si le adaugam in crema, cu grija sa nu le strivim.


Impartim crema in doua si o intindem intre foile caramel.


Acoperim prajitura cu folie, adaugam niste greutati deasupra sa se preseze bine si o dam la rece cateva ore, pana cand foile se fragezesc si prajitura se poate portiona frumos.


O ornam cu zahar pudra si o savuram cu placere, alaturi de cafea sau ceai, dar va spun ca merge foarte bine si cu o cana de iaurt, nefiind prea dulce.


 

TIPS-URI

1

Daca branza nu este usor zemoasa, crema se poate dilua ca cativa stropi din zeama de la compot

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

cristeena20 1

16.10.2015, 11:58

bunaaaa!!!

Panacris 1

03.12.2015, 18:00

Xandrinne 1

22.12.2015, 08:07

Ce frumos arata!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura bicolora cu cirese