Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot

de Merisor in Prajituri, 9 Oct 2015 | 7622 vizualizari

 

Ca imi plac foile caramel coapte pe dosul tavii am mai zis.
Asa ca m-am gandit sa le asortez de data aceasta cu o crema de branza cu piersici dintr-un compot buuuun, de la Sun Food Fructe si Legume.
Mergeau si niste caise, dar n-am avut, insa a iesit tare buna si cu piersicile

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi:
  • 250 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 250 g unt(82%)
  • 2 oua
  • sare
  • 850-900 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet de mere
  • Pentru crema:
  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 500 g mascarpone
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 820 g compot de piersici de Sun Food Fructe si Legume
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot:

Pentru foi, caramelizam zaharul la foc incet, amestecand continuu pana se dilueaza complet, apoi adaugam  laptele, cu mare grija sa nu ne arda vaporii care se imprastie.

Lasam vasul la foc incet pana cand se topeste tot zaharul care s-a solidificat la contactul cu laptele, apoi il dam la rece.

Aducem untul la temperatura camerei si il lasam sa se inmoaie bine, apoi il spumam cu putina sare, adaugam ouale si amestecam bine.

Peste acest amestec, adaugam siropul de zahar ars, bicarbonatul stins in otet, apoi incorporam treptat faina.

Framantam un aluat nelipicios si usor moale, pe care il lasam sa se odihneasca 10 minute, apoi il impartim in trei.

Intindem fiecare parte de aluat pe masa infainata, in cate o foaie cat dimensiunea tavii, o rulam pe sucitor si o transferam pe dosul tavii.

Coacem fiecare foaie cate 5-6 minute la 180 de grade.

Pentru crema, amestecam branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, esenta si putina sare, apoi o mixam impreuna cu mascarponele, cateva minute.

Scurgem piersicile din compot, le taiem in cuburi mai micute si le adaugam in crema,  cu grija sa nu le strivim.

Impartim crema in doua si o intindem intre foile caramel.

Acoperim prajitura cu folie, adaugam niste greutati deasupra sa se preseze bine si o dam la rece cateva ore, pana cand foile se fragezesc si prajitura se poate portiona frumos.

O ornam cu zahar pudra si o savuram cu placere, alaturi de cafea sau ceai, dar va spun ca merge foarte bine si cu o cana de iaurt, nefiind prea dulce.

 

TIPS-URI

1

Daca branza nu este usor zemoasa, crema se poate dilua ca cativa stropi din zeama de la compot

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi caramel si crema de branza cu piersici din compot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

cristeena20 1

16.10.2015, 11:58

bunaaaa!!!

Panacris 1

03.12.2015, 18:00

Xandrinne 1

22.12.2015, 08:07

Ce frumos arata!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza sarata