Prajitura cu nuca si miere (de post)

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 11 Aug 2010 | 22630 vizualizari

 

din categoria cu ce avem prin casa.

 

INGREDIENTE

  • 3 pahare de apa
  • 1 pahar de ulei
  • 3-4 pahare de faina
  • un pahar de zahar
  • 5 linguri de miere
  • esenta de vanile
  • esenta de rom
  • o mana de nuci
  • stafide
  • 1 praf de copt
  • cacao
  • glazura:
  • 6 linguri de zahar
  • 6 liguri de apa
  • 6 linguri de ulei
  • 2inguri de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si miere (de post):

Mixam zaharul cu apa, pentru inceput pana se dizolva zaharul, adaugam pe rand celelalte ingrediente, uleiul, faina, praful de copt, mixam pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi adaugam mierea, esenta de vanilie, nuca macinata si stafidele.


Oprim 2 linguri de compozitie si le amestecam cu una de cacao.


Tapetam o tava dreptunghiulara cu faina si hartie de copt si turnam compozitia rezultata in tava, peste care vom pune si compozitia de cacao pe care o imprastiem cu ajutorul unei furculite prin toata tava.


Dam la cuptor circa 20-25 de minute, verificam facand testul cu scobitoarea.


Intre timp pregatim glazura:

Amestecam toate ingredientele si le punem la foc mic pana da un clocot, doua, apoi lasam sa se raceasca.


Dupa ce am scos prajitura din cuptor o lasam sa se racoreasca si apoi turnam glazura peste ea, eu am taiat-o mai intai si apoi am pus glazura pentru ca i-am dat si lui Andutu si i-am oprit fara glazura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si miere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Anamaria7 1

29.09.2010, 21:13

arata ametitooor

marianay 1

19.11.2011, 15:35

Buna tuturor !
Sunt foarte curioasa daca intr-adevar a incercat sa faca cineva acesta reteta , pentru ca nicidecum nu se coace in 25 min ....!!!!!!
S-aveti spor la treaba !

gaby_duceag 1

19.11.2011, 16:21

marianay, timpul de coacere, la orice reteta, nu doar la aceasta, difera in functie de cuptor.
tocmai de aceea Dana a specificat verificarea prin testul cu scobitoarea, ceea ce inseamna ca poate sta mai mult/mai putin la cuptor.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy