Prajitura cu nuca si miere (de post)

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 11 Aug 2010 | 21685 vizualizari

 

din categoria cu ce avem prin casa.

 

INGREDIENTE

  • 3 pahare de apa
  • 1 pahar de ulei
  • 3-4 pahare de faina
  • un pahar de zahar
  • 5 linguri de miere
  • esenta de vanile
  • esenta de rom
  • o mana de nuci
  • stafide
  • 1 praf de copt
  • cacao
  • glazura:
  • 6 linguri de zahar
  • 6 liguri de apa
  • 6 linguri de ulei
  • 2inguri de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si miere (de post):

Mixam zaharul cu apa, pentru inceput pana se dizolva zaharul, adaugam pe rand celelalte ingrediente, uleiul, faina, praful de copt, mixam pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi adaugam mierea, esenta de vanilie, nuca macinata si stafidele.


Oprim 2 linguri de compozitie si le amestecam cu una de cacao.


Tapetam o tava dreptunghiulara cu faina si hartie de copt si turnam compozitia rezultata in tava, peste care vom pune si compozitia de cacao pe care o imprastiem cu ajutorul unei furculite prin toata tava.


Dam la cuptor circa 20-25 de minute, verificam facand testul cu scobitoarea.


Intre timp pregatim glazura:

Amestecam toate ingredientele si le punem la foc mic pana da un clocot, doua, apoi lasam sa se raceasca.


Dupa ce am scos prajitura din cuptor o lasam sa se racoreasca si apoi turnam glazura peste ea, eu am taiat-o mai intai si apoi am pus glazura pentru ca i-am dat si lui Andutu si i-am oprit fara glazura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si miere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Anamaria7 1

29.09.2010, 21:13

arata ametitooor

marianay 1

19.11.2011, 15:35

Buna tuturor !
Sunt foarte curioasa daca intr-adevar a incercat sa faca cineva acesta reteta , pentru ca nicidecum nu se coace in 25 min ....!!!!!!
S-aveti spor la treaba !

gaby_duceag 1

19.11.2011, 16:21

marianay, timpul de coacere, la orice reteta, nu doar la aceasta, difera in functie de cuptor.
tocmai de aceea Dana a specificat verificarea prin testul cu scobitoarea, ceea ce inseamna ca poate sta mai mult/mai putin la cuptor.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema de ness