Placinta cu rabarbar

de La Ancuta in Prajituri, 19 Mai 2011 | 38801 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 si 1/2 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 5-6 tije de rabarbar
  • putin gris (~1 lingura)
  • 6 linguri de zahar (pentru spuma)
  • cateva picaturi de zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu rabarbar:

Curatam tijele de rabarbar si le taiem bucatele. Presaram apoi gris peste ele si amestecam.


Dam deoparte rabarbarul si ne ocupam de aluat.


Mixam bine galbenusurile cu zahar pana se albesc. Adaugam apoi laptele si uleiul si amestecam.

Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in aluat. Va rezulta un aluat mai gros, dar care totusi curge.


Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il intindem pe toata suprafata tavii. Asezam bucatile de rabarbar peste aluat.


Dam placinta la cuptor, la foc potrivit, pentru 10 minute.


Intre timp batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si zeama de lamaie si mixam pana devine lucioasa spuma.


Scoatem prajitura din cuptor si asezam deasupra spuma. Dam la cuptor, la foc mic pana se rumeneste frumos deasupra.


Lasam sa se raceasca iar apoi portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu rabarbar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

ella49 1

25.05.2011, 15:52

oana124 1

17.05.2013, 19:57

Cat de mare trebe sa fie cana?

La Ancuta 1

17.05.2013, 23:33

O cana de 250 ml. Important e sa folosesti aceiasi cana pentru a masura ingredientele.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Cosulete de bezea sau mini Pavlova