Prajitura cu foi cu miere si crema de smantana

de Ancutsa in Prajituri, 4 Ian 2017 | 645 vizualizari

 

Pentru Revelion, am pregatit o prajitura cu foi cu miere si crema cu nuca si smantana, preferata familiei si nelipsita de Revelion.

 

INGREDIENTE

  • pentru foi:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 150 g miere
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde.
  • pentru crema:
  • 500 g smantana
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 linguri nuca macinata.
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu miere si crema de smantana:


Foile cu miere:


Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si se amesteca. Acum adaugam faina cat cuprinde, astfel incat sa ne rezulte o coca pentru intins, care se va imparti in 4 aluaturi mai mici.


Se va intinde fiecare aluat, pe masa de lucru si se va coace pe dosul tavii (tapetata cu faina), pana devine auriu. Aveti grija caci sunt gata foarte repede, au nevoie doar de 5-7 minute. Foile se coc la foc potrivit. Dupa ce sunt gata, se lasa la racit.


Crema de smantana:


Crema de smantana se prepara astfel: amestecam intr-un castron mai mare smantana cu zaharul, zaharul vanilat si nuca macinata pana se omogenizeaza.


Se asambleaza alternand foile cu cate un rand de crema. Trebuie avut grija cum turnam crema pentru ca, la final, vom aseza peste prajitura un fund de lemn sau o tava, pentru a sta presate 1-2 ore, de aceea nu umplem pana spre margini, sa nu musteasca toata crema.


Lasam prajiura peste noapte la rece pentru ca foile sa se inmoaie de la crema. Se consuma a doua zi.


Fiind o prajitura cu crema de smantana, trebuie consumata in sezonul rece si pastrata in camara sau la frigider.


Pofta Buna!


Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:


http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/prajitura-cu-foi-cu-miere-si-crema-de.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu miere si crema de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

05.01.2017, 20:24

Mmm, asta este prajitura din aia buna!

Ancutsa 1

05.01.2017, 21:01

Rocsi, multumesc, daaa, e preferata familiei

RuxyRux 1

07.01.2017, 13:06

Ce prajiturica minunata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si nuca de cocos