Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie

de tarasmariana in Mancaruri de post, 29 Mar 2015 | 3765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT :
  • 1 lingura bulion
  • 9 linguri de apa
  • 9 linguri de ulei
  • 15 linguri de zahar
  • 1 lingura amoniac
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta de rom
  • Sare
  • Faina cat cuprinde
  • CREMA :
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 3 cani de lapte de soia
  • 1 pachet margarina
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie:

Prepararea aluatului :


Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem o coca potrivit de tare si elastica, o impartim in 3 bucati din care intindem 3 foi pe care le coacem pe fundul tavii timp de 10 minute fiecare.


Prepararea cremei :


Amestecam zaharul cu apa si faina iar apoi fierbem pe foc mic pana se ingroasa. Dupa aceea luam compozitia de pe foc si incorporam margarina batuta spuma, zeama si coaja rasa de lamaie.


Umplem foile cu crema racita si dam prajitura la rece. Se pudreaza cu zahar pudra.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

tarasmariana 1

03.04.2015, 14:41

Multumesc Ligia!

tanyapatap 1

05.04.2015, 01:50

❤❤❤❤❤💖💖💖👍👍

tarasmariana 1

05.04.2015, 19:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Evantai de vinete

de oanapl 5

ieri la 23:32

Prajitura rasturnata cu visine

de oanapl 5

ieri la 23:26

Desert papanasi fierti

de RODIMUR 3

ieri la 21:32

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu ciuperci