Prajitura cu foi de miere

de ionix in Prajituri, 5 Ian 2010 | 10158 vizualizari

 

reteta o are soacra mea de prin zona Banatului... buna rau

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan gem de caise
  • 300 ml frisca naturala
  • 150 g miere
  • circa 600 g faina
  • 200 gr miere
  • 200 gr zahar
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • doua oua
  • o lingurita amoniac alimentar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de miere:

 

 Intr-o cratita se pune mierea, zaharul, untul, ouale, laptele si amoniacul.

Amoniacul l-am stins inainte cu zeama de lamaie.

Cratita se pune la foc mic, amestecand intruna cu telul, pana cand da in clocot.

Cand da in clocot apare o spuma iar compozitia ar trebui sa-si mareasca volumul.

Cratita se ia de pe foc cand a inceput s afaca spuma si se adauga toata faina amestecand intruna cu o lingura de lemn.

Se incorporeaza bine sa nu faca cocoloase si se da sa se racoreasca pana cand se va putea lucra cu aluatul respectiv.

Cand s-a racit un pic, adica e caldut, se imparte in 3 parti egale.  

Pe o planseta presarata cu faina se intinde una din foi si se aseaza pe fundul unei tavi, presarate cu faina.

Aluatul de pe fundul tavii se inteapa, din loc in loc, cu furculita.

Se da la cuptor la foc mediu. vaeti grija ca se coc foarte repede, in circa 5 min.

Se lasa pana incep a-si schimba culoarea spre maron.

Cand se scoate din cuptor, se ia de pe fundul tavii ajutandu-va de lama unui cutit mai lung.

Se lasa un pic foile la racit, se racesc foarte repede.

cand sunt facute toate foile asamblam prajitura.

Peste primul rand de foaie se pune gemul, peste gem frisca, apoi iar foaie, gem, frisca si iar blat.

Se da la rece cel putin 24 de ore.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

gaby_duceag 1

21.01.2010, 17:51

mai,am facut azi ciorba de cartofi,iahnie de fasole cu carnat, fasole batuta si mai fac cateva snitele din piept de pui.ce sa postez?ce prezint nou?)))

mihaelar63 1

21.01.2010, 18:04

poate stii ceva stil nou de bataie , te-ai antrenat [pt fasole ]

gaby_duceag 1

22.01.2010, 07:28

sa facem un topic cu tot ce putem prezenta nou,nu?

COMENTEAZA

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi, miere si crema de lamaie