Prajitura cu foi de miere

de ionix in Prajituri, 5 Ian 2010 | 7744 vizualizari

 

reteta o are soacra mea de prin zona Banatului... buna rau

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan gem de caise
  • 300 ml frisca naturala
  • 150 g miere
  • circa 600 g faina
  • 200 gr miere
  • 200 gr zahar
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • doua oua
  • o lingurita amoniac alimentar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de miere:

 


 Intr-o cratita se pune mierea, zaharul, untul, ouale, laptele si amoniacul.


Amoniacul l-am stins inainte cu zeama de lamaie.


Cratita se pune la foc mic, amestecand intruna cu telul, pana cand da in clocot.


Cand da in clocot apare o spuma iar compozitia ar trebui sa-si mareasca volumul.


Cratita se ia de pe foc cand a inceput s afaca spuma si se adauga toata faina amestecand intruna cu o lingura de lemn.


Se incorporeaza bine sa nu faca cocoloase si se da sa se racoreasca pana cand se va putea lucra cu aluatul respectiv.


Cand s-a racit un pic, adica e caldut, se imparte in 3 parti egale.


Pe o planseta presarata cu faina se intinde una din foi si se aseaza pe fundul unei tavi, presarate cu faina.


Aluatul de pe fundul tavii se inteapa, din loc in loc, cu furculita.


Se da la cuptor la foc mediu. vaeti grija ca se coc foarte repede, in circa 5 min.


Se lasa pana incep a-si schimba culoarea spre maron.


Cand se scoate din cuptor, se ia de pe fundul tavii ajutandu-va de lama unui cutit mai lung.


Se lasa un pic foile la racit, se racesc foarte repede.


cand sunt facute toate foile asamblam prajitura.


Peste primul rand de foaie se pune gemul, peste gem frisca, apoi iar foaie, gem, frisca si iar blat.


Se da la rece cel putin 24 de ore.


 


Pofta buna!


 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

gaby_duceag 1

21.01.2010, 17:51

mai,am facut azi ciorba de cartofi,iahnie de fasole cu carnat, fasole batuta si mai fac cateva snitele din piept de pui.ce sa postez?ce prezint nou?)))

mihaelar63 1

21.01.2010, 18:04

poate stii ceva stil nou de bataie , te-ai antrenat [pt fasole ]

gaby_duceag 1

22.01.2010, 07:28

sa facem un topic cu tot ce putem prezenta nou,nu?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu foi din miere si nuca