Prajitura cu foi de miere

de ionix in Prajituri, 5 Ian 2010 | 8202 vizualizari

 

reteta o are soacra mea de prin zona Banatului... buna rau

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan gem de caise
  • 300 ml frisca naturala
  • 150 g miere
  • circa 600 g faina
  • 200 gr miere
  • 200 gr zahar
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • doua oua
  • o lingurita amoniac alimentar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de miere:

 


 Intr-o cratita se pune mierea, zaharul, untul, ouale, laptele si amoniacul.


Amoniacul l-am stins inainte cu zeama de lamaie.


Cratita se pune la foc mic, amestecand intruna cu telul, pana cand da in clocot.


Cand da in clocot apare o spuma iar compozitia ar trebui sa-si mareasca volumul.


Cratita se ia de pe foc cand a inceput s afaca spuma si se adauga toata faina amestecand intruna cu o lingura de lemn.


Se incorporeaza bine sa nu faca cocoloase si se da sa se racoreasca pana cand se va putea lucra cu aluatul respectiv.


Cand s-a racit un pic, adica e caldut, se imparte in 3 parti egale.


Pe o planseta presarata cu faina se intinde una din foi si se aseaza pe fundul unei tavi, presarate cu faina.


Aluatul de pe fundul tavii se inteapa, din loc in loc, cu furculita.


Se da la cuptor la foc mediu. vaeti grija ca se coc foarte repede, in circa 5 min.


Se lasa pana incep a-si schimba culoarea spre maron.


Cand se scoate din cuptor, se ia de pe fundul tavii ajutandu-va de lama unui cutit mai lung.


Se lasa un pic foile la racit, se racesc foarte repede.


cand sunt facute toate foile asamblam prajitura.


Peste primul rand de foaie se pune gemul, peste gem frisca, apoi iar foaie, gem, frisca si iar blat.


Se da la rece cel putin 24 de ore.


 


Pofta buna!


 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

gaby_duceag 1

21.01.2010, 17:51

mai,am facut azi ciorba de cartofi,iahnie de fasole cu carnat, fasole batuta si mai fac cateva snitele din piept de pui.ce sa postez?ce prezint nou?)))

mihaelar63 1

21.01.2010, 18:04

poate stii ceva stil nou de bataie , te-ai antrenat [pt fasole ]

gaby_duceag 1

22.01.2010, 07:28

sa facem un topic cu tot ce putem prezenta nou,nu?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere de albine