Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 4 Iul 2010 | 8477 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 3 linguri miere
  • 150 g zahar
  • 450 g faina
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • zeama de lamaie

Crema:

  • 3 oua
  • 450 ml lapte
  • vanilie
  • 150 g zahar
  • 5 linguri amidon
  • 100 g unt sau 75 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie:



MOD DE PREPARARE:


Foile:oul,untul,laptele,mierea,zaharul se pun intr-o cratita si se amesteca putin cu telul,apoi se pune pe foc mic amestecand continuu.


Se lasa pe foc pana se incalzeste putin si zaharul se topeste.Amestecul se toarna peste faina,se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie si se framanta un aluat potrivit de tare.Se formeaza o bila care se imparte in 4,se intind patru foi pe hartie de copt si se coc pe dosul tavii timp de 5min(depinde de aragaz).Foile se scot din cuptor si se pun pe o suprafata plana pentru a se racii.




Crema:ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza.Laptele incalzit se toarna in fir subtire peste ou,apoi se transfera totul in cratita in care a fiert laptele si se pune la foc mic amestecand continuu pana se ingroase ca o budinca mai tare.Daca folositi unt frecati-l putin si puneti-l peste crema si mixati,iar daca folositi frisca :se bate spuma si se incorporeaza in crema racita bine.


Se imparte crema in 4 parti si se ung cele 3 foi,ultima trebuie sa ramana fara crema.Peste prajitura se pune un tocator si o greutate si se lasa pana a doua zi pentru a absorbi crema.A doua zi se taie in doua pe latime,se unge una din parti cu crema si se pune cealalta parte,se pune tocatorul si greutate si se mai lasa 2 h!Se proportioneaza dupa preferinta

OBS:prajitura se poate lasa nesuprapusa,dar trebuie taiate mai late bucatile!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

05.07.2010, 22:41

delicioasa tare

Bunica 1

12.07.2010, 12:53

E delicioasa ! Foile cu miere au o aroma aparte N-am mai facut de vreo 10 ani prajitura asta. Merita incercata, va asigur ce n-o sa va para rau

silvi0ara 1

12.07.2010, 13:39

E o bunatate,o fac si eu doar ca intre foi pun si un strat de gem de caise.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!