Chec aromat

de susu in Prajituri, 3 Dec 2010 | 19261 vizualizari

 

Aceasta reteta este luata din revista practic in bucatarie. Este un chec delicios, exact cum imi place mie, pufos si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de zahar
  • 4 oua mari
  • 4 linguri de ulei
  • 1 cana de faina
  • 5 linguri de apa
  • 1/2 praf de copt
  • 30 g nuca
  • 1 mana de stafide
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingurita scortisoara
  • Razatura de portocale si lamaie
  • Zeama de lamaie obtional
  • Esenta de rom
  • Vanilie
  • Cognac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aromat:

Separam galbenusurile de albusuri. Presaram putina sare si zahar peste galbenusuri si intre timp batem albusurile spuma cu un praf de sare. Daca vreti sa fiti siguri de reusita albusurilor e bine ca ele sa fie de la frigider si eventual sa le bateti cu putina zeama de lamaie. Se pune apa pe foc impreuna cu zaharul si se lasa pana se face un sirop. Se toarna treptat acest sirop clocotit peste albusurile batute spuma si se mixeaza in continuare. Galbenusurile se freaca separat si se adauga apoi la albusuri. Punem si uleiul treptat si praful de copt stins. La final adaugam faina in ploaie amestecand usor pana se incorporeaza. Cacao cernuta cu scortisoara se amesteca cu un sfert din compozitia de aluat. Stafidele le hidratam in cognac amestecat cu rom. Punem intr-o tava de chec tapetata o parte din aluat apoi stafidele, nuca sfaramata care a fost tinuta putin la cuptor si la sfarsit aluatul de cacao. Se da la cuptorul incins pentru aproximativ 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea si cand e gata se scoate din cuptor. Din aceste cantitati mi-a iesit un chec mare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

susu 1

02.02.2011, 20:10

Andreaua ma bucur ca ai fost multumita de rezultat. Am incercat si eu multe retete insa precizez reusita doar la cele care intr-adevar m-au satisfacut iar la celelalte nu. Coacerea depinde de cuptor foarte mult. La checuri am observat ca retetele cu aluat oparit sunt foarte bune iar aluaturile cu ulei nu prea le suport.

babi5 1

21.02.2013, 15:52

Bun

Ancutsa 1

19.12.2017, 16:30

Foarte bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert rulouri fragede cu mac
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Compot de mure

de dantes 5

ieri la 11:02

Ciorba falsa de burta din ciuperci pleurotus

pe 19.09 la 19:57

Spaghete cu chiftele si sos alb

de Meea 4

pe 19.09 la 18:56

RETETA RECOMANDATA
Faguri