Desert prajitura invizibila cu mere

de Rocsi in Prajituri, 3 Oct 2021 | 2994 vizualizari

 

A venit toamna si ne bucuram de mere aromate si delicioase! Deserturile cu mere sunt preferatele noastre in acest anotimp. Si cum m-a atras aceasta prajitura de la Bucataras, am vazut ca se face si tare usor, imediat am copt o portie. Dar imediat s-a mancat si dupa doua zile am am mai facut o portie. Este grozav de buna, plina de mere si pe placul tuturor! Ce spuneti, o incercati si voi?

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 5 linguri indulcitor gold (sau 5 linguri zahar brut)
  • 35 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 8 mere potrivite
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura invizibila cu mere:

Topiti untul. Intr-un vas puneti ouale si le mixati cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana compozitia devine spumoasa. Incorporati untul topit, laptele si vanilia. Cerneti faina cu praful de copt, le adaugati si mixati usor.  Puneti si coaja rasa de lamaie. Merele spalate le curatati de coaja. Le taiati pe jumatate, indepartati cotorul si semintele, le taiati felii cat mai subtiri pe lung. Cu o paleta, le incorporati in compozitia de mai sus. Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda de 23 cm. Turnati compozitia si o nivelati. Introduceti prajitura in cuptorul incins, la 170-180 de grade, pentru 40-45 de minute. Cand prajitura este rumena, inseamna ca este gata. O scoateti din cuptor, o lasati sa se raceasca. O serviti simpla sau pudrata cu indulcitor pudra (sau zahar pudra). Merge si cu inghetata, un sos caramel sau de vanilie!  Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura invizibila cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cremoasa