Prajitura cu foi de napolitane

de mirela0911 in Prajituri, 7 Aug 2011 | 16195 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt. blat:
  • 7 albusuri
  • un varf de cutit sare
  • 14 lg zahar
  • 7 lg cu varf de faina
  • 350g rahat
  • 100 g stafide
  • 50 g arahide nesarate (sau nuca taiata)
  • 1 praf de copt
Pt. crema
  • 7 galbenusuri
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet de unt
2 foi de napolitane
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitane:

Se bat albusurile cu sarea pana se intaresc. Se adauga pe rand cate o lingura de zahar batand bine dupa fiecare. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu o lg de lemn de jos in sus. Se adauga stafidele, arahidele si rahatul taiat bucatele mici, amestecand usor. Se toarna compozitia in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt si se niveleaza cu o lingura. Se da la cuptor pt aproximativ 20-25 minute (se face testul cu scobitoarea).


Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat si se pun pe baie de abur, amestecand mereu pana se ingroasa. Dupa ce se raceste se amesteca bine cu untul.


Pe o foaie de napolitana se intinde jumatate din crema apoi se pune blatul racit (blatul va fi putin mai mare decat foaia de napolitana dar se taie dupa forma napolitanei - asa am facut eu). Peste blat se intinde restul de crema si se pune cealalta foaie de napolitana.


Se da la frigider pana se intareste crema si punand ceva greu peste ea sa se prinda bine foile.


O delicioasa reteta de Prajitura cu foi de napolitane.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

gaby_duceag 1

15.08.2011, 09:44

Mirelutzo, tu ce mai faci?

gaby_duceag 1

17.08.2011, 19:52

revin dupa 2 zile cu aceeasi intrebare ))

mirela0911 1

17.08.2011, 20:10

Vaaaiiiiiii Gabytza miiii de scuze tare simpatica mai esti multu de intrebare am fost pe blogul tau zilele trecute si ma tot gandesc ce as putea face cu prune.......

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Napolitana cu rahat si lamaie