Prajitura cu foi de napolitane

de laura_n in Prajituri, 11 Oct 2013 | 8613 vizualizari

 

In weekend am cumparat un pachet de foi de napolitane. Chiar ma gandeam cu ce crema as putea sa le umplu, cand a aparut reteta ideala. Lia Maria (http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-foi-de-napolitane-12708.html) a adus o reteta grozava si nici nu am stat mult timp pe ganduri. Am si executat-o. Atat ca pachetul meu continea 5 foi si prajitura nu a iesit atat de inalta.
A iesit delicioasa, si cum ma impac un pic mai bine cu ideea de "cociolata", am si gustat din ea.
Grozavaa! Lia Maria, multumesc nespus ca ai impartasit aceasta reteta!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi napolitane
  • 400 gr biscuiti cacao
  • 200 gr nuca macinata
  • 300 gr zahar brut
  • 200 gr unt
  • 50 gr cacao
  • 400 ml lapte dulce
  • 3 lg rom (coniac)
  • 50 gr nuca cocos
  • 100 gr migdale macinate
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitane:

Punem la fiert intr-un vas, zaharul, cacaoa si 200 ml lapte dulce. Amestecam cat sa se topeasca zaharul, apoi luam de pe foc si adaugam untul. Amestecam din nou sa se topeasca untul. Adaugam cateva linguri de rom sau coniac.


Rasnim (nu rajnim :)))) ) rapid biscutii si nuca si le amestecam intr-un castron. Punem deoparte cateva linguri si adaugam si migdale, pt ornat la sfarsit.


Luam siropul de cacao si il turnam peste amestecul de biscuiti cu nuca. Adaugam si nuca de cocos si amestecam bine. Mie mi-a iesit o compozitie vartoasa pe care am subtiat-o cu restul de lapte.


Folosim o tava in care asezam fiecare foaie de napolitane, punem un strat subtire de crema. Ultima foaie o ungem cu crema si presaram amestec de biscuiti, nuca si migdale. Am pus un fund din lemn peste prajitura ca sa se preseze uniform si am dat la rece.


Dupa cateva ore de stat presata, la rece, putem portiona prajitura.

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 36 - 37 lei.

2

data viitoare experimentez cu piure de castane.

3

prajitura se poate glazura cu ciocolata topita, insa eu am preferat amestecul de biscuiti si nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Cris2711 1

11.10.2013, 21:55

Mi-ai pus deoparte,nu?Ca am fost harnicutza

Aurelia 07_07 1

14.10.2013, 07:12

La favorite

anca_rm 1

15.10.2013, 11:19

tare buna trebuie sa fie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitane cu crema de rahat