Prajitura cu foi fragede

de Lavinia in Prajituri, 10 Iul 2014 | 4351 vizualizari

 

Este foarte pufoasa,aromata si frageda.Pur si simplu se topeste in gura!

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 2 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de lapte
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • aprox 500-550 g faina

Crema de vanilie si cocos:

  • 400 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 4 linguri amidon
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 100 g unt
  • 4 linguri cocos

Crema de ciocolata:

  • 370 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 1 plic budinca de ciocolata belgiana Dr Oetker
  • 100 g ciocolata neagra/cu lapte
  • 100 g unt

Glazura:

  • 250 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi fragede:

Foi:


Am mixat ouale cu zaharul ,esenta de lamaie si esenta de vanilie pana au devenit cremoase.


Am adaugat uleiul,laptele si amoniacul si am mai mixat pana le-am incorporat bine.


Am inceput sa adaug treptat faina si am framantat usor pana am obtinut un aluat moale si nelipicos.


Aluatul obtinut l-am impartit in 3 bucati.


Am intins fiecare bucata pe dosul tavii si am copt foile pe rand pana se auresc usor pe margini.


Crema de vanilie si cocos.


Am pus laptele la fiert cu semintele de la jumtate de pastaie de vanilie.


Am frecat galbenusurile cu zahar si 3-4 linguri din laptele fierbinte.


Am adaugat amidonul si restul de lapte fierbinte.


Am pus amestecul pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat.


Am luat crema de pe foc,am adaugat untul si am amestecat pana l-am incoporat bine.


La final am adaugat nuca de cocos.


Crema de ciocolata


Am pus laptele la fiert.


Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul si 3-4 linguri de lapte .


Am adaugat praful de budinca si restul de lapte fierbinte.


Am pus amestecul pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat


Am luat crema de pe foc si am adaugat ciocolata rupta in bucatele amestecand bine pana s-a topit ciocolata.


Am adaugat si untul si am amestecat pana l-am incorporat si pe el.


Am lasat cremele la racit pana au ajuns la temperatura camerei.


Asamblare:


Foaie/Crema de ciocolata/foaie/crema de vanilie/foaie.


Am acoperit prajitura cu folie si am dat-o la rece pana s-au inmuiat foile.


Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat prajitura.


Am ras ciocolata peste prajitura si am dat-o la rece pana s-a intarit glazura.


 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava mare de 40/30 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

pity19 1

11.07.2014, 17:33

Super prajitura! As incerca si eu dar imi e groaza la blaturi!

Xandrinne 1

11.07.2014, 23:31

Delicioasa!

mihaelar63 1

13.07.2014, 00:16

Eu as lua felia cu tot cu farfurioara

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu cafea