Prajitura cu foi si crem caramel

de Adele in Prajituri, 18 Apr 2015 | 2349 vizualizari

 

Aceasta reteta o pregatesc dupa reteta din caietul mamei mele, doar ca ea pregatea ceva de genul prajitura "Carpati" vazuta la Meri si din cate imi aduc aminte o numea: "prajitura cabana"... Acum am mai redus din cantitati si modificat de ici pe colo...

 

INGREDIENTE

  • Aluat pentru 3 foi:
  • 1 ou
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri lapte caldut
  • 5 linguri ulei
  • 1 varf de praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 3 oua
  • 3 linguri amidon de porumb (faina)
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • Decor:
  • ciocolata amara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crem caramel:

Se incepe prin pregatirea aluatului, se amesteca intr-un vas oul cu zaharul si uleiul pana devine spumos,se adauga laptele si esenta de vanilie, se amesteca bine dupa care se adauga treptat faina si praful de copt , se framanta un aluat potrivit, se da la rece 15 minute. Se imparte in 3 parti si se coc pe dosul unei tavi, pe rand cele 3 foi.


Crema: 3 sfertui din zahar se pune intr-o oala la caramelizat,intr-un bol se mixeaza restul de zahar cu ouale si amidon ,eu am folosit blender-ul vertical. Cand zaharul se caramelizeaza bine ,se da la o parte si se adauga treptat laptele, amestecand usor (atentie la aburi) se adauga si compozitia din bol se pune din nou pe foc si se continua pana ajunge la consistenta dorita. Se ia de pe foc si se amesteca energic,adaugand si untul ,dupa care se lasa la racit.


Crema se imparte in 2 parti, se aseaza o foaie, peste care se intinde o parte din crema, se pune a 2 -a foaie si restul de crema se incheie cu ultima foaie, deasupra se poate pune o carte mai grea, prajitura se lasa la rece pentru a se inmuia.


Dupa cateva ore se imbraca in ciocolata amara si se decoreaza dupa gust.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crem caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Adele 1

19.04.2015, 12:05

Geanina87 1

19.04.2015, 21:31

Adele 1

19.04.2015, 21:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Somloi