Prajitura cu foi si crem caramel

de Adele in Prajituri, 18 Apr 2015 | 5198 vizualizari

 

Aceasta reteta o pregatesc dupa reteta din caietul mamei mele, doar ca ea pregatea ceva de genul prajitura "Carpati" vazuta la Meri si din cate imi aduc aminte o numea: "prajitura cabana"... Acum am mai redus din cantitati si modificat de ici pe colo...

 

INGREDIENTE

  • Aluat pentru 3 foi:
  • 1 ou
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri lapte caldut
  • 5 linguri ulei
  • 1 varf de praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 3 oua
  • 3 linguri amidon de porumb (faina)
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • Decor:
  • ciocolata amara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crem caramel:

Se incepe prin pregatirea aluatului, se amesteca intr-un vas oul cu zaharul si uleiul pana devine spumos,se adauga laptele si esenta de vanilie, se amesteca bine dupa care se adauga treptat faina si praful de copt , se framanta un aluat potrivit, se da la rece 15 minute. Se imparte in 3 parti si se coc pe dosul unei tavi, pe rand cele 3 foi.

Crema: 3 sfertui din zahar se pune intr-o oala la caramelizat,intr-un bol se mixeaza restul de zahar cu ouale si amidon ,eu am folosit blender-ul vertical. Cand zaharul se caramelizeaza bine ,se da la o parte si se adauga treptat laptele, amestecand usor (atentie la aburi) se adauga si compozitia din bol se pune din nou pe foc si se continua pana ajunge la consistenta dorita. Se ia de pe foc si se amesteca energic,adaugand si untul ,dupa care se lasa la racit.

Crema se imparte in 2 parti, se aseaza o foaie, peste care se intinde o parte din crema, se pune a 2 -a foaie si restul de crema se incheie cu ultima foaie, deasupra se poate pune o carte mai grea, prajitura se lasa la rece pentru a se inmuia.

Dupa cateva ore se imbraca in ciocolata amara si se decoreaza dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crem caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu pere şi caramel