Rumba

de nico_nico in Prajituri, 4 Noi 2010 | 5123 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 8oua,
  • 250g zahar,
  • 200g faina,
  • 100ml ulei,
  • coaja de la o lamaie(portocala),
  • 1/2 plic praf de copt dizolvat in putin lapte,
  • 2 pliculete zahar vanilat.
  • Crema:
  • 200 ml lapte,
  • 200g zahar,
  • 400g nuca macinata,
  • esenta de rom,
  • 1 lingura cacao,
  • 250g unt(margarina).
  • Glazura:
  • 2-3 linguri cacao,
  • 4 linguri zahar praf,
  • 30g unt,
  • nuca de cocos.
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rumba:

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul, galbenusurile.


Uleiul se amesteca usor, apoi adaugi coaja de lamaie(portocala), vanilia si praful de copt dizolvat in putin lapte(2-3 linguri de lapte).La urma se pune faina. Se coc 3(trei) foi in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.


Pentru crema se amesteca laptele cu zaharul, esenta de rom, nuca macinata si se da intr-un clocot scurt.Cand s-a se adauga 1 lingura de cacao si 250g unt(margarina).


Foile se umplu cu aceasta crema.


Pentru glazura se dau toate ingredientele intr-un scurt clocot si se intinde peste prajitura. Deasupra se pune nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rumba" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

vanilla 1

09.11.2010, 16:18

CRED CA E FOARTE GUSTOASA !!!!

Sidy 1

11.11.2010, 08:07

Daca e cu nuca inseamna ca te lingi pe degete ce-mi placeeee ! 5 furcute dau

MIUTA 1

08.12.2010, 21:37

5 furcu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Eszter Hazi