Rumba

de nico_nico in Prajituri, 4 Noi 2010 | 5025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 8oua,
  • 250g zahar,
  • 200g faina,
  • 100ml ulei,
  • coaja de la o lamaie(portocala),
  • 1/2 plic praf de copt dizolvat in putin lapte,
  • 2 pliculete zahar vanilat.
  • Crema:
  • 200 ml lapte,
  • 200g zahar,
  • 400g nuca macinata,
  • esenta de rom,
  • 1 lingura cacao,
  • 250g unt(margarina).
  • Glazura:
  • 2-3 linguri cacao,
  • 4 linguri zahar praf,
  • 30g unt,
  • nuca de cocos.
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rumba:

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul, galbenusurile.


Uleiul se amesteca usor, apoi adaugi coaja de lamaie(portocala), vanilia si praful de copt dizolvat in putin lapte(2-3 linguri de lapte).La urma se pune faina. Se coc 3(trei) foi in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.


Pentru crema se amesteca laptele cu zaharul, esenta de rom, nuca macinata si se da intr-un clocot scurt.Cand s-a se adauga 1 lingura de cacao si 250g unt(margarina).


Foile se umplu cu aceasta crema.


Pentru glazura se dau toate ingredientele intr-un scurt clocot si se intinde peste prajitura. Deasupra se pune nuca de cocos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rumba" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

vanilla 1

09.11.2010, 16:18

CRED CA E FOARTE GUSTOASA !!!!

Sidy 1

11.11.2010, 08:07

Daca e cu nuca inseamna ca te lingi pe degete ce-mi placeeee ! 5 furcute dau

MIUTA 1

08.12.2010, 21:37

5 furcu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI