Prajitura cu foi si crema de lapte

de Poliana in Prajituri, 31 Mai 2012 | 36343 vizualizari

 

Foi pufoase de pandispan, crema fina de lapte, parfum de vanilie, gust subtil de nuca , aroma delicata de portocala...si nu doar atat. Clar rezumatul nu e suficient pentru a descrie reteta ce urmeaza sa v-o prezint, dar va puteti face o parere despre minunatele ingrediente pe care le contine. Reteta? Urmeaza acum :P

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 12 oua
  • 300 gr faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 200 grame zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • Crema
  • 1200 ml lapte
  • 120 gr amidon
  • 150 gr lapte condensat
  • 5 lg zahar
  • 120 gr ciocolata alba
  • 200 gr unt
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • sucul de la o portocala
  • dulceata de caise
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de lapte:

Incepem cu foile.Se pun deoparte doua linguri faina. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana devin ca o crema, si zaharul e topit complet (eu am prestat la mixer aproximativ 15 minute :P). Se adauga faina si se amesteca cu mixerul la viteza mica, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma tare cu praful de sare., dar cu grija, sa nu scoatem aerul. Compozitia se imparte in doua, intr-o parte se pun cele doua linguri de faina puse deoparte si se amesteca usor, iar in cealalta parte se pune cacaoa.



Urmeaza sa coacem foile, 4 la numar, pe dosul tavii. Se pregateste o tava 25/35 cu hartie de copt, sau se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se intinde usor jumate din compozitia alba, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 15-20 minute. Dupa 15 minute se face testul cu scobitoarea, stiti voi ;) La fel se procedeaza si cu celelalte foi. Le lasam la racit, si preparam crema.


Se amesteca 5 lg zahar cu amidonul si se adauga 200 ml lapte putin cate putin pana la omogenizarea completa. Restul de lapte il punem pe cratita la infierbantat :P impreuna cu ciocolata alba. Cand da in clocot se pune peste amestecul de amidon, iar apoi compozitia se pune pe foc pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit. Separat mixam untul cu laptele condensat si il adaugam in crema racita. Adaugam nuca macinata, vanilia si sucul de portocale, apoi omogenizam.



Gata cu treaba, incepe distractia!


Punem pe un platou o foaie (eu am inceput cu una alba), o ungem cu gem dupa preferinta. Am ales gemul de caise pentru ca e mai acrisor si se combina frumos cu ingredientele dulci din crema. Peste gem se intinde 1/4 din crema. Procedam asa cu fiecare foaia pana la ultima, pe care nu o mai ungem cu gem, dar o acoperim cu restul de crema, presaram cu nuca macinata, si facem onduleuri cu furculita. Prajitura se da la rece pentru cateva ore bune, peste noapte ar fi ideal.



Noi ne-am delectat cu ea, sper sa faceti si voi la fel! Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (73)

babi5 1

27.06.2013, 20:45

Krystyan Trendy 1

07.07.2014, 19:31

minunata prajitura

monik80 1

20.03.2015, 10:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!