Prajitura cu foi si gem de capsune (de post)

de _Alina_ in Mancaruri de post, 2 Dec 2014 | 8913 vizualizari

 

Cred ca stiti aceasta prajitura. E clasica prajitura cu 15 linguri de zahar, 15 lg ulei, 15 lg apa, faina cat cuprinde (de regula tot cam 15 lg) si umplutura dupa bunul plac. E super-simpla si grozav de buna.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 600 g faina de grau (30 lg cu varf)
  • 200 g zahar (10 lg cu varf)
  • 200 ml apa calda (15 lg)
  • 60 g ulei de palmier topit (10 lg)
  • 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt zeama lamaie
  • 1 praf sare
  • Umplutura:
  • 500 g gem de capsune/orice gem preferi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si gem de capsune (de post):

1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Amesteci zaharul cu apa calda pana cand se dizolva in mare parte. Adaugi uleiul si amesteca bine.

3. Pui 400 g faina intr-un bol, adaugi sarea, amestecul de la pasul anterior si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amesteci cu o lingura pana cand obtii un aluat lipicios. Adaugi restul de faina si framanti pana cand aluatul se desprinde de vas.

4. Tapetezi o tava (32x22 cm) cu hartie de copt. 

5. Imparti aluatul in 3 bucati egale, intinzi o foaie de aluat cu grosimea de 0.5 cm, o pui in tava, tai marginile, pui 250 g gem de capsune si il intinzi pe toata suprafata foii, urmatoarea foaie de aluat, restul de gem si ultima foaie de aluat. (Mama intepa cu furculita ultima foaie, insa eu am facut niste forme, iar capetele ramase le-am impletit si le-am pus pe margine)  

6. Introdu in cuptor pentru 30 minute, pe treapta de incalzire superioara si inferioara. 

7. Dupa ce s-a copt scoti din cuptor, lasi sa se raceasca complet apoi o portionezi. 

Enjoy!  

P.S. Este recomandat sa o consumati a doua zi dupa ce ati facut-o deoarece foile devin mai moi. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si gem de capsune (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si foi de cartofi