Prajitura cu foi si gem de capsune (de post)

de _Alina_ in Mancaruri de post, 2 Dec 2014 | 4807 vizualizari

 

Cred ca stiti aceasta prajitura. E clasica prajitura cu 15 linguri de zahar, 15 lg ulei, 15 lg apa, faina cat cuprinde (de regula tot cam 15 lg) si umplutura dupa bunul plac. E super-simpla si grozav de buna.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 600 g faina de grau (30 lg cu varf)
  • 200 g zahar (10 lg cu varf)
  • 200 ml apa calda (15 lg)
  • 60 g ulei de palmier topit (10 lg)
  • 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt zeama lamaie
  • 1 praf sare
  • Umplutura:
  • 500 g gem de capsune/orice gem preferi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si gem de capsune (de post):

1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade Celsius.


2. Amesteci zaharul cu apa calda pana cand se dizolva in mare parte. Adaugi uleiul si amesteca bine.


3. Pui 400 g faina intr-un bol, adaugi sarea, amestecul de la pasul anterior si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amesteci cu o lingura pana cand obtii un aluat lipicios. Adaugi restul de faina si framanti pana cand aluatul se desprinde de vas.


4. Tapetezi o tava (32x22 cm) cu hartie de copt.


5. Imparti aluatul in 3 bucati egale, intinzi o foaie de aluat cu grosimea de 0.5 cm, o pui in tava, tai marginile, pui 250 g gem de capsune si il intinzi pe toata suprafata foii, urmatoarea foaie de aluat, restul de gem si ultima foaie de aluat. (Mama intepa cu furculita ultima foaie, insa eu am facut niste forme, iar capetele ramase le-am impletit si le-am pus pe margine)


6. Introdu in cuptor pentru 30 minute, pe treapta de incalzire superioara si inferioara.


7. Dupa ce s-a copt scoti din cuptor, lasi sa se raceasca complet apoi o portionezi.


Enjoy!


P.S. Este recomandat sa o consumati a doua zi dupa ce ati facut-o deoarece foile devin mai moi. ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si gem de capsune (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Xandrinne 1

03.12.2014, 05:43

Criss 1

03.12.2014, 08:08

simona72 1

03.12.2014, 10:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!