Prajitura cu frisca si capsune

de Bucataras Medi in Prajituri, 8 Iun 2015 | 3143 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 400 ml frisca lichida
  • 375 g zahar
  • 400 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri rase cacao
  • 200 g capsuni
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • Mai avem nevoie
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si capsune:

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat.


Adaugam frisca lichida si esenta de rom si mixam incontinuare.


Cernem faina si o amestecam cu sarea.


Adaugam treptat faina peste amestecul de mai sus. Amestecam folosind o lingura de lemn.


Dizolvam praful de copt in zeama de lamaie si il adaugam in compozitie.


Impartim compozitia in doua.


In jumatate din compozitie adaugam cacao si amestecam.


Tapetam o forma(30/22) cu hartie de copt si turnam compozitia cu cacao apoi compozitia simpla.


Taiem capsunile felii si le asezam deasupra aluatului.Dam la cuptor(preincalzit in prealabil), la 180 grade timp de aproximativ 30 min. pana cand prajitura este usor rumenita si bine facuta(facen testul scobitorii)Lasam prajitura sa se raceasca in tava dupa care o pudram cu zahar pudra si apoi o taiem patratele.


(Sursa de inspiratie, Laura Adamache......http://www.lauraadamache.ro/2012/03/prajitura-cu-frisca-si-capsuni.html.)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Gicuta69 1

09.06.2015, 09:07

Delicioasa!

Aletta 1

09.06.2015, 19:55

Ce bine arata

Andra_Constantinescu 1

09.06.2015, 22:30

Arata foarte bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Rumba