Prajitura simpla in stil italian

de alinutza1983 in Prajituri, 28 Noi 2010 | 30351 vizualizari

 

Un dulce usor de facut, pentru weekend....racoros si tare usor !

 

INGREDIENTE

  • 1punga mare piscoturi Savoiardi ( 800 gr)
  • 1 cocktail fructe, mare (800 gr)
  • pentru crema:
  • 1,5 l lapte
  • 1 cutie amidon ( 200 gr)
  • 3-4 linguri zahar
  • coaja rasa lamaie
  • pentru sosul de fructe:
  • 1 punga fructe de padure congelate ( eu nu am avut si am inlocuit cu visine congelate )
  • 3 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura simpla in stil italian:

Mai intai punem la fiert laptele amestecat cu zahar, pentru a obtine crema.


Intre timp, piscoturile le trecem cu rapiditate prin zeama de la un compot (cocktail de fructe). Trebuie sa avem grija ca piscoturile sa nu se inmoaie foarte mult, pentru ca ele isi vor trage umezeala si de la crema de lapte.


Cand laptele a fiert, incepem sa adaugam treptat praful de amidon, iar la aceasta operatiune ne ajutam de un tel, pentru a nu ramane cocoloase; cand crema prinde consitenta unei budinci se trage de pe foc si se adauga in ea, dupa gust, coaja de lamaie rasa, coaja de portocala sau vanilie. Tot in aceasta crema adaugam si bucatelele de fructe de la cocktailul de la care am folosit initial doar siropul.


O data terminati acesti pasi, trecem la asamblarea prajiturii, astfel: un strat de piscoturi, unul de crema , iar piscoturi si deasupra crema ( intocmai ca la tiramisu). Se lasa prajitura la rece cam 2-3 ore; in acest interval de timp mai pregatim si un sos de fructe dintr-o punga de fructe de padure cu 3-4 linguri zahar ( dupa gust). Se dau fructele in clocot, la foc mic pe aragaz.


Eu personal nu am gasit la piata la mine fructe de padure, dar le-am inlocuit cu succes cu visine congelate.


Demential de buna aceasta prajiturica!!!

 

TIPS-URI

1

Crema de amidon trebuie manevrata cu rapiditate, intrucat se intareste si prinde pojghita;

2

e preferabil ca piscoturile sa fie deja pregatite pana in momantul in care este gata crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura simpla in stil italian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

diana_k 1

30.11.2010, 23:51

buna prajitura...arata si tare delicios.

simona72 1

11.09.2013, 19:41

Bya Ralu 1

11.09.2013, 23:35

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Krapfen cu crema pasticcera