Prajitura cu frisca si gem

de gaby_duceag in Prajituri, 22 Iun 2014 | 8266 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat (TAVA DE 18/20CM)
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri nuca macinata (optional)
  • o lingurita praf copt
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • Frisca
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • in plus – 8 linguri gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si gem:

Blat


Separa albusurile de galbenusuri. mixeaza spuma albusurile apoi adauga treptat zaharul, lingura cu lingura, mixand pana la diluarea completa. Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le peste albusuri. Galbenusurile bate-le bine impreuna cu apa si uleiul si pune-le in bol. Amesteca usor totul, cu o lingura, de sus in jos, omogenizand compozitia.


Toarn-o intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si coace blatul la foc mic, in cuptorul preincalzit, pana trece testul cu scobitoarea. Lasa-l la racit pentru 2 ore apoi taie-l in 3 felii egale, pe orizontala.


Frisca


Pune intr-un bol toate ingredientele si mixeaza un minut la prima viteza a mixerului , creste apoi la viteza maxima si mixeaza pana obtii consistenta dorita.


Asezi prima felie de blat pe un platou, intinzi uniform 3 linguri de gem. Deasupra intinde 1/3 din frisca si niveleaza. Aseaza a doua felie de blat, iarasi 3 linguri de gem si 1/3 din frisca. Deasupra pui doar 2 linguri de gem si restul de frisca. Dai platoul la rece pentru 2 ore apoi portionezi.


Se pastreaza la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

diaconta 1

27.06.2014, 15:19

las-o asa,sa stie lumea ca te iubesti ))

gaby_duceag 1

27.06.2014, 15:27

Xandrinne 1

29.06.2014, 20:05

Superba! Direct la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Parlament