Rulada cu mere

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 9 Mar 2011 | 3429 vizualizari

 

s-a vrut a fi o prajitura turnata cu mere, insa dupa ce m-am apucat de ea am vazut ca nu-mi ajunge faina, asa ca am facut-o rulada, care a fost mai buna ca prajitra :D

 

INGREDIENTE

  • 2 oua  
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de lapte
  • 12 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • pentru umplutura:
  • 5- 6 mere
  •  zahar dupa gust, depinde cat de dulci/acre sunt merele
  • 100 g margarina
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mere:

Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dizolva zaharul, apoi adaugam uleiul si omogenizam bine compozitia.


Amestecam faina cu praful de copt, dupa care o adaugam peste oua, alternand cu laptele.


Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite ( trebuie sa curga din lingura)


Dam merele pe razatoare, adaugam zaharul, margarina si scortisoara si punem pe foc sa se caleasca pana scade tot sucul.


Turnam copozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 15 minute.


verificam facand testul cu scobitoarea.


Dupa ce s-a copt o lasam sa seracoreasca un pic, dupa care umezim un prosop si rulam blatul pe el, lasam asa 10-15 minute, dupa care intrindem umplutura de mere peste si rulam din nou cu grija.


O lasam macar o ora si apoi o taiem ( eu am taiat-o imediat si s-a cam rupt :D)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

cismaru_nicoleta 1

10.03.2011, 14:24

Ce fain arata...

Dana Cristea - pusikmea 1

10.03.2011, 14:37

ms

adry88 1

09.06.2011, 15:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu piure de mere si ciocolata