Prajitura cu frisca si piersici

de kamy in Prajituri, 22 Iul 2011 | 11712 vizualizari

 

Pentru ca am avut musafiri care tin la silueta,am zis sa fac totusi ceva dulce,in ceva mai mic.Am facut acest diplomat in tava de chec.

 

INGREDIENTE

  • budinca de vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura amidon
  • 100 gr.zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2oo ml.lapte
  • alte ingrediente
  • 1 plic gelatina alimentara
  • 6 piersici mai mari
  • 200 ml.crema patiserie(frisca lichida)
  • 1 folie cu piscoturi
  • lapte ptr.inmuiat piscoturile
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si piersici:

Frecam bine galbenusurile ca zaharul,zaharul vanilat,amidonul,laptele si le punem pe foc mic,intr-o craticioara.Amestecam continuu,pana se leaga si obtinem o budinca.


Gelatina o punem la hidratat in 3-4 ling.cu lapte,cateva minute,dupa care o dizolvam pe baie de abur.


In budinca,calda,se adauga gelatina.Omogenizam bine si lasam la racit.


Piesicile le punem intr-o craticioara,in apa si le dam intr-un clocot.Le curatam de coaja si le desfacem pe jumate.


Taiati feliute mai subtiri si le asezati frumos pe folie,8-10 felii mai groase (jumatate de sfert de piersica)le pastrati pentru interior,iar restul le faceti piure,cu robotul.


In tava de chec,punem folie transparenta(pe care o udam pe exterior,ca sa se lipeasca,cat de cat,de peretii tavii)si asezam dupa plac,feliile de piersici.


Adaugam piureul de piersici in budinca racita(trebuie sa fie macar la temperatura camerei)Daca se face pojghita deasupra budincii,mancati-o,ca tare buna-i,sau puneti o folie transparenta deasupra,inainte de a o lasa la racit.


Batem foarte bine frisca(daca nu se intareste,adaugati un plic de intaritor).


Adaugam peste frisca budinca obtinuta si amestecam,incet,de jos in sus,pana la omogenizarea perfecta.


Peste piersicile aranjate frumos pe folie,punem cu grija jumate din crema de frisca,apasam usor sa iasa aerul,nivelam,punem bucatile de piersica,cealalta jumatate de crema,iar peste,piscoturile,pe care le inmuiem in lapte.


Acoperim bine cu folie si bagam prajitura la frigider,pentru cel putin 4-5 ore.


Scoatem forma din frigider,indepartam folia,asezam un platou dreptunghiular peste piscoturi,intoarcem tava,inlaturam folia,portionam si papam cu pofta.


Pofta buna!!!!


 

TIPS-URI

1

in budinca puteti pune si 2 lg.coaja rasa de lamaie sau/si portocala,esenta de lamaie sau vanilie,daca doriti

2

puteti pune in crema diplomat(la jumatate)chiar jumatati de piersica

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

kamy 1

22.12.2011, 23:59

multumesc din suflet

diaconta 1

22.12.2012, 21:10

La multi ani draga mea!!!!
Sa ai parte de multa bucurie si sa ai mereu aproape oameni dragi

babi5 1

27.08.2013, 21:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ecler cu doua creme