Prajitura cu frisca si portocale

de DiaaMarr in Torturi, 9 Oct 2013 | 4524 vizualizari

 

Este o reteta pe care o fac cat de des pot si este pe gustul tuturor... Mereu mi se mai cere inca o portie :)

 

INGREDIENTE

  • BLAT :
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri de cacao
  • 4 linguri de faina
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri de amidon
  • 1 pachet de unt
  • 1 esenta de vanilie
  • Decor:
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 portocale
  • 1 mandarina
  • 50 gr aschii de ciocolata


Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si portocale:

BLAT:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul lingura cu lingura si se continua baterea pana ce acesta din urma se topeste. Se adauga galbenusurile in fir subtire, faina si cacaua amestecand usor Intr-o forma de tort unsa si tapetata, se toarna un sfert din aluat si se da la cuptor pentru 20 de minute Aluatul ramas, se torna in tava de aragaz unsa si tapetata si se coace timp de 30 minute Dupa ce s-a racit, blatul dreptunghiular se taie in fasii de cca. 4 cm latime ( dupa marimea tavii mele de aragaz, ies cam 7 - 8 fasii )

CREMA:

Se amesteca laptele cu galbenusurile, zaharul si amidonul si se fierbe totul pe foc mic pana se ingroasa Dupa ce crema s-a racit, se adauga in ea esenta de vanilie si untul batut spuma, lingura cu lingura

DECOR:

Pentru decor, se taie o portocala si mandarina in felii subtiri, si se fierb intr-un sirop de zahar Cand devin translucide, se scot intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor timp de 30 minute ca sa se usuce

ASAMBLARE:

Asezi pe un platou blatul rotund de cacao Ungi toate fasiile din blatul dreptunghiular cu crema de vanilie, apoi rulezi o fasie ca pe o mini rulada si o asezi in centrul blatului rotund si apoi rulezi cate o fasie in jurul acesteia pana ce se formeaza o spirala Peste spirala asezi cateva felii de portocala (optional) apoi imbraci tortul in frisca Decorezi cu feliile de portocala si mandarina si ii imbraci marginile in aschii de ciocolata

POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

prima data cand am facut aceasta reteta am folosit portocala confiata, dar dupa ce l-am repetat, am constatat ca are un gust mult mai apetisant cu portocale netratate termic

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Panacris 1

10.10.2013, 20:09

Panacris 1

10.10.2013, 20:10

Bine ai venit!

Panacris 1

10.10.2013, 20:11

Să înțeleg că o lună a fost de tatonare Așa mi s-a întâmplat și mie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort italian de ciocolata si migdale