Prajitura cu frisca si portocale

de DiaaMarr in Torturi, 9 Oct 2013 | 1692 vizualizari

 

Este o reteta pe care o fac cat de des pot si este pe gustul tuturor... Mereu mi se mai cere inca o portie :)

 

INGREDIENTE

  • BLAT :
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri de cacao
  • 4 linguri de faina
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri de amidon
  • 1 pachet de unt
  • 1 esenta de vanilie
  • Decor:
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 portocale
  • 1 mandarina
  • 50 gr aschii de ciocolata


Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si portocale:


BLAT:


Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul lingura cu lingura si se continua baterea pana ce acesta din urma se topeste. Se adauga galbenusurile in fir subtire, faina si cacaua amestecand usor Intr-o forma de tort unsa si tapetata, se toarna un sfert din aluat si se da la cuptor pentru 20 de minute Aluatul ramas, se torna in tava de aragaz unsa si tapetata si se coace timp de 30 minute Dupa ce s-a racit, blatul dreptunghiular se taie in fasii de cca. 4 cm latime ( dupa marimea tavii mele de aragaz, ies cam 7 - 8 fasii )


CREMA:


Se amesteca laptele cu galbenusurile, zaharul si amidonul si se fierbe totul pe foc mic pana se ingroasa Dupa ce crema s-a racit, se adauga in ea esenta de vanilie si untul batut spuma, lingura cu lingura


DECOR:


Pentru decor, se taie o portocala si mandarina in felii subtiri, si se fierb intr-un sirop de zahar Cand devin translucide, se scot intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor timp de 30 minute ca sa se usuce


ASAMBLARE:


Asezi pe un platou blatul rotund de cacao Ungi toate fasiile din blatul dreptunghiular cu crema de vanilie, apoi rulezi o fasie ca pe o mini rulada si o asezi in centrul blatului rotund si apoi rulezi cate o fasie in jurul acesteia pana ce se formeaza o spirala Peste spirala asezi cateva felii de portocala (optional) apoi imbraci tortul in frisca Decorezi cu feliile de portocala si mandarina si ii imbraci marginile in aschii de ciocolata


POFTA BUNA!

 

TIPS-URI

1

prima data cand am facut aceasta reteta am folosit portocala confiata, dar dupa ce l-am repetat, am constatat ca are un gust mult mai apetisant cu portocale netratate termic

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Panacris 1

10.10.2013, 20:09

Panacris 1

10.10.2013, 20:10

Bine ai venit!

Panacris 1

10.10.2013, 20:11

Să înțeleg că o lună a fost de tatonare Așa mi s-a întâmplat și mie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mure si iaurt