Desert tort ciocolatos

de amalia01 in Torturi, 19 Mar 2018 | 1314 vizualizari

 

Nu neaparat pentru ca tin post, ci pentru ca nu ma dau niciodata in laturi cand este vorba despre o provocare.

 

INGREDIENTE

  • a. blat
    • 2 cani de faina
    • 1/2 cana de zahar
    • 3 lg cacao neagra Dr. Oetker
    • 1 cana nuca macinata
    • 1 1/2 cana de apa minerala
    • 1/2 cana de ulei
    • 1 borcan de dulceata de capsuni ( 250 g)
    • 1 praf de copt Dr. Oetker
    • zeama de la 1/2 de lamaie
    b. crema
    • 100 g ciocolata Nestle Desert Noir
    • 300 ml frisca lichida Meggle Creme Patisserie
    c. decor
    • cirese confiate
    • coaja de portocala
    • decoratiuni Dr. Oetker
    d. mai ai nevoie de :
    • compot de cirese
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort ciocolatos:

Blat

Amesteci bine toate ingredientele uscate, mai putin praful de copt. Adaugi apoi uleiul si apa minerala, omogenizand bine cu ajutorul mixerului, la viteza mica. Incorporezi apoi dulceata de capsuni. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il incorporezi in aluat.



Torni compozitia in tava si lasi la cuptor pentru 45 de minute ( sau pana cand suprafata devine ferma).

Lasi blatul sa se raceasca in tava. Indepartezi inelul si il acoperi cu un servet curat, lasandu-l la rece pana a doua zi ( blatul se taie mult mai bine atunci).


Crema:


200 ml de frisca o bati bine, cu mixerul. Ciocolata o rupi bucatele si adaugi 100 ml frisca lichida. Asezi vasul la foc mic si amesteci bine, pana cand amestecul se omogenizeaza si devine cremos ( ca o smantana ). Ai grija sa nu fiarba! Peste frisca batuta adaugi in fir subtire 5-6 linguri de crema de ciocolata si bati cu mixerul la viteza mare. Dai crema la rece pentru 15 minute.

Intre timp scurgi ciresele de zeama si inlaturi samburii. Tai blatul in doua si asezi prima jumatate pe platou.

Montare:

Insiropezi prima foaie de blat cu zeama de compot. Asezi in strat uniform 3/4 din crema de ciocolata. Asezi ciresele peste crema. Intepi a doua felie de blat cu o scobitoare si o asezi peste cirese. Apoi il insiropezi. Torni peste blat crema de ciocolata calda care ti-a ramas. Dai tortul la rece pentru 10 minute, ca sa se intareasca putin glazura. Decorezi cu coaja de portocala, decoratiuni, cirese confiate si restul de crema.

Tortul va fi numai bun de savurat dupa 2 ore.

Nu uita sa presari putin praf magic de iubire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

elucubratiiculinare 1

21.03.2018, 08:30

-Licurici- 1

21.03.2018, 09:16

abstract01 1

26.03.2018, 00:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine