Tort "Vis cu pere"

de La Ancuta in Torturi, 8 Noi 2010 | 1846 vizualizari

 

l-am facut pentru mine, eu fiind o Mihaela, mai micuta, ce-i drept. Dar pentru ca este destul de mare il impart cu voi. Toate Mihaelele si Gabrielele primesc portie dubla. LA MULTI ANI!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 5 linguri apa fierbinte
  • 50 g cacao
  • Pentru compotul de pere:
  • 5 pere
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml apa
  • 2 linguri amodon
  • scortisoara
  • Crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema de branza de vaci:
  • 400 g branza de vaci
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 3/4 pahar frisca lichida
  • 70 g unt
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 linguri coniac
  • aschii de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Vis cu pere":

Blatul:


Se separa ouale. Albusele se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi 50 g zahar si se bate in continuare pana luceste puma, ca la bezea.. Se pune la rece.


Se mixeaza galbenusele cu apa fierbinte pana se face spuma. Se adauga restul de zahar (100 g) si se mai mixeaza putin. Se adauga apoi cacaoa si faina iar deasupra spuma de albus. Se amesteca usor pana se incorporeaza totul.


Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie si se coace in cuptorul preancalzit la 200 de grade, 15-20 de minute.


Se lasa sa se raceasca.


Crema de ciocolata:


Se topeste ciocolata la foc mic. Se adauga frisca si se amesteca pana se omogenizeaza. Nu sa lasa sa fiarba.


Se da la rece pana in momentul asamblarii.


Compotul de pere:


Se curata perele si se taie bucatele. Se pun pe foc impreuna cu zaharul, scortisoara si 200 ml apa. Se lasa la fiarba 10-15 minute, pana se inmoaie perele.


Se dizolva amidonul in 50 ml apa si se adauga peste pere. Se lasa sa dea cateva clocote, pana se leaga.


Se lasa sa se racesca compotul, la temperatura camerei.


Crema de branza de vaci:


Se amesteca branza de vaci cu zaharul pudra, pana devine ca o crema.


Se bate frisca si se adauga crema de branza. Se mixeaza pana se omogenizeaza.


Trufe de ciocolata (by aziz):


Se topeste untul cu ciocolata.


Se pune frisca pe foc mic si se adauga untul si ciocolata topite. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga apoi coaja de portocala si coniacul si se amesteca.


Se da la frigider 2 ore. Dupa ce a stat la rece se formeaza bilute si se tavalesc prin aschii de ciocolata.


Asamblarea:


Se taie blatul de doua ori pe orizontala.


Se pune primul blat si peste el se intinde compotul de pere. Se lasa sa se raceasca de tot.


Peste compot se pun 2-3 linguri din crema de branza si se intinde.


Se pune al doilea blat apoi crema de ciocolata si ultimul blat.


Se imbraca tortul in crema de branza de vaci. Se pastreza cateva linguri de crema pentru ornat.


Se orneaza cu crema de branza ramasa, trufe de ciocolata si aschii de ciocolata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Vis cu pere"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

La Ancuta 1

09.11.2010, 15:08

Multumesc Adina

elena1988 1

16.03.2011, 14:18

La Ancuta 1

16.03.2011, 19:00

Elena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "Magia verii", cu branza, zmeura si piersici