Prăjitură cu fructe de pădure

de mimonix in Dulciuri, 11 Apr 2009 | 5463 vizualizari

 

O prajitura cu fructe de padure care merita gustata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru coca:
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 300 g faina
  • 75 g nuci macinate
  • 2 oua
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • Se amesteca toate, se face o coca, se lasa la frigider circa o ora.
  • Ingrediente pentru Pasta de Branza:
  • 125 g unt
  • 125 g zahar
  • 3 oua
  • 500 g branza dulce (preferabil Lacteea)
  • coaja si zeama de la o jumatate de lamaie (medie)
  • ½ pachet praf de budinca de vanilie
  • fructe de padure 200 g
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu fructe de pădure:

Untul cu zaharul si galbenusurile se freaca spuma, se amesteca apoi branza, coaja si zeama de lamaie si praful de budinca. Separat se bat albusurile spuma si apoi se incorporeaza usor in branza preparata mai inainte (cu lingura).

Se intinde aluatul intr-o forma rotunda (se ridica inclusiv pe margini), se pun fructele de padure congelate (dupa ce se dezgheata si se scurge apa) sau proaspete, se acopera cu pasta de branza si se baga in cuptorul incins, la 180 de grade (foc mediu) si se coace timp 40 de min.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Fanta cu branza si blat de cacao