Prajitura cu gem de capsuni

de dariadeea in Prajituri, 4 Iun 2013 | 4150 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 8 oua
  • 190 g zahar
  • 95 g faina
  • 55 g amidon
  • 45 g unt topit
  • o fiola esenta vanilie

pentru umplutura:

  • gem de capsuni

pentru decor: frisca,fructe uscate(optional)

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de capsuni:

Pentru blat am mixat galbenusurile si dupa un minut am pus 2 linguri de zahar si am continuat pana se ingroasa,apoi am pus vanilia si am mai batut cam un minut.

Albusurile le-am batut spuma iar apoi am pus si restul de zahar si am continuat pana spuma s-a intarit.In spuma de albus am turnat crema de galbenus am amestecat usor iar apoi am pus faina amestecata cu amidon.Am incorporat bine si am pus la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt cam 30 de min.Am scos din forma si am lasat la racit,dupa care am taiat in 2 staturi(depinde de marimea tavii daca este mai mica se taie in 3 foi).Am pus gem peste prima foaie,am pus si a doua deasupra si am pus iarasi gem,am lasat peste noapte dupa care am portionat si am decorat cu frisca pentru servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din faina de orez cu nuci si afine