Prajitura cu gem de zmeura

de dannasb in Prajituri, 18 Feb 2011 | 7554 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Blat:
  • -4 oua
  • -4 linguri zahar
  • -4 linguri faina
  • -2 linguri cacao
  • -4 linguri apa.
  • -putina sare,zahar vanilat.
  • Pentru Crema:
  • -1 budinca de zmeura sau capsuni
  • -400 ml lapte
  • -3 linguri zahar
  • -1 lingurita gelatina alimentara Dr.Oetker+3 linguri apa 
  • -200 ml frisca lichida.
  • Pentru Decor:
  • -2 borcanex450 gr gem de zmeura
  • -100 ml frisca lichida.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de zmeura:

Pregatim blatul de tort,dupa cum urmeaza:

Separam albusurile de galbenusuri..Albusurile la mixam bine de tot cu un praf de sare si 2 linguri de apa,adaugam treptat 2 linguri de zahar,continuand sa mixam pana raman tepi la scoaterea mixerului din compozitie..:)

Galbenusurile le mixam si pe ele, cu 2 linguri de zahar ,2 linguri de apa si zaharul vanilat..Adaugam galbenusurile in compozitia de albusuri..
Faina o amestecam cu cacao..,adaugand-o mai apoi in compozitia de oua,sub forma de ploaie,iar aceasta operatiune o executam cu o spatula sau o lingura,cu miscari usoare de jos in sus..

Se tapeteaza forma, cu hartie pentru copt...,se toarna compozitia.. Se coace la foc moderat...Pana se raceste blatul,pregatim

Crema..

Intr-un vas punem 300 ml lapte si cele 3 linguri de zahar..Plicul de budinca il dizolvam in restul de lapte(100ml)..Gelatina o hidratam in 3 linguri de apa.. Cand laptele incepe sa clocoteasca,turnam budinca dizolvata,in fir subtire,amestecand bine..Luam vasul de pe foc,acoperim cu o folie alimentara,lasand sa se raceasca..Intre timp mixam frisca lichida.. Gelatina o punem pe bain-marie sau la cuptorul cu microunde,pana devine lichida,cateva secunde..(nu trebuie sa fiarba)..,dupa care o adaugam compozitiei de budinca..Punem vasul putin la frigider,iar in cele din urma adaugam frisca batuta continuand sa amestecam bine,pana la omogenizarea completa..

Blatul se taie in doua bucati ,se insiropeaza cu zeama de compot...,se intinde crema pe toata suprafata.. Gemul de zmeura se incalzeste putin pe foc..punandu-se mai apoi peste ultima foaie de blat..

 Se lasa la frigider cateva ore,dupa care se portioneaza..si pe fiecare bucata  ,se face cate o avelina din frisca..

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu gem