Prajitura cu gem de zmeura

de dannasb in Prajituri, 18 Feb 2011 | 4964 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Blat:
  • -4 oua
  • -4 linguri zahar
  • -4 linguri faina
  • -2 linguri cacao
  • -4 linguri apa.
  • -putina sare,zahar vanilat.
  • Pentru Crema:
  • -1 budinca de zmeura sau capsuni
  • -400 ml lapte
  • -3 linguri zahar
  • -1 lingurita gelatina alimentara Dr.Oetker+3 linguri apa 
  • -200 ml frisca lichida.
  • Pentru Decor:
  • -2 borcanex450 gr gem de zmeura
  • -100 ml frisca lichida.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de zmeura:

Pregatim blatul de tort,dupa cum urmeaza:


Separam albusurile de galbenusuri..Albusurile la mixam bine de tot cu un praf de sare si 2 linguri de apa,adaugam treptat 2 linguri de zahar,continuand sa mixam pana raman tepi la scoaterea mixerului din compozitie..:)


Galbenusurile le mixam si pe ele, cu 2 linguri de zahar ,2 linguri de apa si zaharul vanilat..Adaugam galbenusurile in compozitia de albusuri..

Faina o amestecam cu cacao..,adaugand-o mai apoi in compozitia de oua,sub forma de ploaie,iar aceasta operatiune o executam cu o spatula sau o lingura,cu miscari usoare de jos in sus..


Se tapeteaza forma, cu hartie pentru copt...,se toarna compozitia.. Se coace la foc moderat...Pana se raceste blatul,pregatim


Crema..


Intr-un vas punem 300 ml lapte si cele 3 linguri de zahar..Plicul de budinca il dizolvam in restul de lapte(100ml)..Gelatina o hidratam in 3 linguri de apa.. Cand laptele incepe sa clocoteasca,turnam budinca dizolvata,in fir subtire,amestecand bine..Luam vasul de pe foc,acoperim cu o folie alimentara,lasand sa se raceasca..Intre timp mixam frisca lichida.. Gelatina o punem pe bain-marie sau la cuptorul cu microunde,pana devine lichida,cateva secunde..(nu trebuie sa fiarba)..,dupa care o adaugam compozitiei de budinca..Punem vasul putin la frigider,iar in cele din urma adaugam frisca batuta continuand sa amestecam bine,pana la omogenizarea completa..


Blatul se taie in doua bucati ,se insiropeaza cu zeama de compot...,se intinde crema pe toata suprafata.. Gemul de zmeura se incalzeste putin pe foc..punandu-se mai apoi peste ultima foaie de blat..


Se lasa la frigider cateva ore,dupa care se portioneaza..si pe fiecare bucata ,se face cate o avelina din frisca..


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

adry88 1

16.06.2011, 16:14

gaby_gabytza 1

16.06.2011, 16:14

place

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 13:02

yamiii ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Greta Garbo