Prajitura cu gem si bezea

de Sidy in Prajituri, 15 Iul 2011 | 5660 vizualizari

 

Una din prajiturile mele care le-au placut celor de la margarina Unirea, si au premiato...
Sper sa va placa si voua...

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 250 g margarina(unt)
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 3 cani faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g nuca prajita sfaramata
  • 250 g gem
  • 10 linguri zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si bezea:

Margarina( untul) tinuta la temperatura camerei de seara pina dimineata se amesteca cu cana cu zahar cu mixerul. Adaugam 5 galbenusuri si un ou intreg si se mixeaza bine pina se topeste zaharul. Praful de copt se amesteca cu faina. Adaugam faina la compozitie, treptat si coaja de lamaie. Omogenizam compozitia astfel incat sa iasa aluatul ca si la un chec.

O tava de 27X39 cm o tapetam cu hartie de copt pe care o ungem cu margarina. Punem compozitia in tava si o dam la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade C.

Albusurile le batem spuma apoi le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie .Mixam bine pina cand bezeaua se intareste. Lasam sa se coaca blatul 15-20 minute, dupa care il scoatem si il ungem cu gem , presaram nuca prajita si intindem bezeaua deasupra , uniform, cu ajutorul unei linguri.

Dam iar tava la cuptor pentru inca 15 minute pina creste bezeaua si capata o culoare aramie. Scoatem prajitura sa se raceasca putin apoi o taiem asa calduta. Se poate presara deasupra nuca de cocos colorata sau margelute alimentare...

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (8)

divainbucatarie 1

15.07.2011, 11:17

Cris2711 1

15.07.2011, 18:45

mirela0911 1

17.07.2011, 14:44

tare bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ,,Tavalita,,