Prajitura cu gem si bezea

de VanessaAli in Prajituri, 6 Feb 2017 | 1316 vizualizari

 

O prajitura foarte rapida si usoara, dar aspectuoasa totodata.
Este prima data cand fac o prajitura cu bezea si sunt foarte incantata de rezultat. Ma asteptam sa fie foarte dulce, dar este echilibrata. Merge perfect cu o cana de ceai sau cafea, precum si simpla.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 galbenusuri
  • 1/2 cana ( de 200 ml) de zahar
  • 1/2 cana de ulei
  • 1/2 cana de lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu +otet
  • aprox. 10 linguri pline cu faina
  • 1 praf de sare
  • Gem de dude ( sau orice gem acrisor ):un borcan.

Bezea:

  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 150 g cocos
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si bezea:

Pregatim blatul


Mixam galbenusurile cu zaharul, sarea, uleiul si laptele pana se topeste putin din zahar. Adaugam coaja de lamaie si incepem sa turnam faina, pana cand obtinem o compozitie, nu foarte lichida. In acest moment, adaugam bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Mai punem faina, pana cand compozitia devine ca cea de chec (o smantana mai groasa).


Turnam intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru cca. 15-20 de minute sau pana cand e aproape gata, dar nu complet copt.


Bezeaua


Batem albusurile bine cu un praf de sare si zaharul. Incorporam apoi cocosul si zeama de lamaie.


Dupa ce blatul e copt, il acoperim cu gemul si bezeaua si mai dam la cuptor cca. 10 minute sau pana cand bezeaua se rumeneste.


Scoatem apoi si lasam la racit.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

VanessaAli 1

07.02.2017, 23:06

Multumesc!

kytz 1

08.02.2017, 22:47

o bucățică servesc și eu!

VanessaAli 1

11.02.2017, 12:35

te servesc cu drag😘

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura a la Daneza