Prajitura cu gem si crema de nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 22 Feb 2015 | 5993 vizualizari

 

Din categoria 'Nu credem pana nu gustam'' si am gem de piersici.....am facut o prajitura.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 320 g zahar
  • 320 g faina
  • 250 g margarina rama cu 70 % grasime
  • 1 plic de amoniac
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru uns blatul
  • 1 borcan de 400 g gem de piersici rosii de gradina
  • Crema de nuca
  • 300 g nuca macinata
  • 200 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 150 g zahar
  • Crema cu frisca
  • 300 g resturi de la briose ( sau biscuiti cu cacao)
  • 250 g gem de piersici galbene de gradina
  • Frisca
  • 250 g smantana dulce
  • 50 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Glazura
  • Ciocolata duo de la Dr.Oetker
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si crema de nuca:

Blat :


Margarina cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul,apoi se adauga galbenusurile, se omogenizeaza.Amoniacul se stinge cu zeama de lamaie dupa ce l-am adaugat in compozitie,apoi adaugam faina cernuta si omogenizam.Albusurile cu un praf de sare se bat bine apoi se adauga in compozitie,amestecand de jos in sus cu miscari lente.Compozitia se imparte in doua parti egale ( eu le-am cantarit) si se coc doua foi.Am pus jumatate din compozitie intr-o tava 23/35,tapetata cu hartie de copt.bagam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.Asa se procedeaza si cu cealalta foaie.


Crema de nuca :


Macinam 300 de g de nuca,o punem intr-o cratita cu fundul dublu,adaugam zaharul,zaharul vanilat si laptele si punem pe foc sa fiarba pana se ingroasa.Dupa ce s-a ingrosat se lasa la racit.


Crema cu frisca :


Mai intai pregatim frisca,mixam smantana dulce cu laptele si zaharul vanilat pana obtinem o frisca ferma. Apoi punem resturile de briosa in robot,adaugam gemul si mixam,obtinem o compozitie destul de tare.Compozitia obtinuta o amestecam cu frisca.


Glazura :


Se pune pe foc un ibric cu apa si se pune pachetul de ciocolata inauntru,se alsa sa fiearba pana se topeste ciocolata


Asamblare :


In tava in care am copt foile asezam prima foaie,apoi o ungem cu gemul de piersici rosii,peste care punem crema de nuca,apoi foaia a doua.Peste a doua foaie intindem crema cu frisca.Dam tava la frigidem pentru cateva ore,apoi portionam prajitura si glazuram fiecare bucata in parte..

 

TIPS-URI

1

se poate folosi orice gem aveti sau va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si crema de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Corinuta 1

22.02.2015, 21:23

Minunata prajiturica

dantes 1

23.02.2015, 13:14

Delicioasa!

geoline 1

23.02.2015, 21:31

buna buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca