Prajitura cu gem si foi de cartofi

de Georgiana78 in Mancaruri de post, 4 Iul 2013 | 19902 vizualizari

 

O prajitura fina, aromata, delicioasa si ieftina, ca sa nu mai spunem ca este si de post!
Nu-mi vine sa cred ca am reusit sa mai pun si eu o reteta....este facuta din postul Pastelui ...asa ca sa nu imi cereti ca nu am...:))
Scuzati pozele dar mi s-a stricat aparatul foto si sunt facute cu telefonul....unul din motivele pt care nu am mai postat retete...!:(

 

INGREDIENTE

ALUAT

  • 400 gr faina
  • 2 cartofi
  • 250 gr margarina
  • 250 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 1-2 linguri cacao in functie de calitate

UMPLUTURA:

  • 1 borcan gem acrisor - prune, caise, etc

GLAZURA:

  • 2 linguri apa
  • 1 lingura cacao
  • 120 gr zahar
  • 2 linguri ulei
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si foi de cartofi:

- am curatat cartofii, i-am taiat cuburi si i-am fiert, iar dupa ce s-au mai racit i-am pasat


- am adaugat in piure faina, margarina la temp camerei frecata cu zaharul si praful de copt


- am framantat un aluat elastic pe care l-am impartit in 3 bucati, iar intr-una din bucati am incorporat cacaua


- intr-o tava unsa cu margarina (ulei) si tapetata cu faina, se intinde o foaie din aluatul alb, se unge cu gem, punem foaia cu cacao intinsa, o ungem si pe ea cu gem, iar la sfarsit ultima foaie alba.


- dam prajitura la cuptor 25-30 minute


Glazura:


- amestecam zaharul cu apa si cacaua, le fierbem pe foc mic 5 min., adaugam uleiul si mai dam intr-un clocot - doua


- glazura se toarna fierbinte peste prajitura coapta si racita bine si dupa ce glazura s-a intarit se poate taia in bucati si forme preferate


Pofta buna!


Incercati-o si nu veti regreta......!



Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si foi de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Krystyan Trendy 1

16.12.2013, 12:03

ce prajitura buna !

Panacris 1

25.03.2014, 13:55

Georgiana78 1

25.03.2014, 16:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Amandine de post