Prajitura cu glazura si nuca

de aalliinnaa07 in Prajituri, 24 Ian 2013 | 3260 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300g faina
  • 250 g zahar
  • 5 g margarina
  • 2 linguri miere
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 ou

Pentru glazura

  • 250 g margarina
  • 250 g zahar pudra
  • 5 linguri lapte
  • 1 esenta rom
  • 100 g ciocolata
  • 4 linguri de cacao
  • nuca macinata/nuca de cocos/alune macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu glazura si nuca:

Amesteci margarina cu zaharul, adaugi oul, mierea, praful de copt, laptele si treptat faina.Obtinem un aluat care nu trebuie sa fie moale.Coci aluatul in tava unsa si tapetata.Dupa ce se raceste taiem prajitura in bucati patrate sau rotunde.

Glazura: Amestecam laptele cu zaharul, cacaoa si ciocolata rupta bucati, se pune la fiert, se dau 2-3 clocote.Si imediat se incorporeaza margarina si esenta de rom.

Dam fiecare bucata prin glazura, apoi tavalim bucatile prin nuca macinata.Se lasa pana a doua zi sa patrunda bine glazura in prajitura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu glazura si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

25.01.2013, 20:39

Foarte buna

Cris2711 1

26.01.2013, 00:28

ce bine arata

babi5 1

12.02.2013, 10:17

Bunuta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Rudy