Prajitura cu glazura si nuca

de aalliinnaa07 in Prajituri, 24 Ian 2013 | 1517 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300g faina
  • 250 g zahar
  • 5 g margarina
  • 2 linguri miere
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 ou

Pentru glazura

  • 250 g margarina
  • 250 g zahar pudra
  • 5 linguri lapte
  • 1 esenta rom
  • 100 g ciocolata
  • 4 linguri de cacao
  • nuca macinata/nuca de cocos/alune macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu glazura si nuca:

Amesteci margarina cu zaharul, adaugi oul, mierea, praful de copt, laptele si treptat faina.Obtinem un aluat care nu trebuie sa fie moale.Coci aluatul in tava unsa si tapetata.Dupa ce se raceste taiem prajitura in bucati patrate sau rotunde.


Glazura: Amestecam laptele cu zaharul, cacaoa si ciocolata rupta bucati, se pune la fiert, se dau 2-3 clocote.Si imediat se incorporeaza margarina si esenta de rom.


Dam fiecare bucata prin glazura, apoi tavalim bucatile prin nuca macinata.Se lasa pana a doua zi sa patrunda bine glazura in prajitura.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu glazura si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

25.01.2013, 20:39

Foarte buna

Cris2711 1

26.01.2013, 00:28

ce bine arata

babi5 1

12.02.2013, 10:17

Bunuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata